Dip van gepofte knoflook

Dit recept hadden jullie nog van mij te goed. Eerder legde ik uit hoe je eenvoudig zelf knoflook kunt poffen. De knoflook wordt hierdoor zacht en lekker zoet. De gepofte knoflook kun je gebruiken in bijvoorbeeld sauzen, salades maar ook om deze heerlijke dip te maken!

Dip gepofte knoflook 1 Instagram StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Ingrediënten
1 bol gepofte knoflook
1 eetlepel kwark
1 eetlepel mayonaise
peper en zout
eventueel: chilivlokken en verse tijm

Bereidingswijze
Pers de de zachte knoflook uit de bol. Hak deze fijn.

Meng de knoflook met kwark en de mayonaise. Breng dit op smaak met peper en zout.

De dip is nu al lekker zoet en heeft een volle knoflooksmaak. Je kunt hier nog extra smaakmakers aan toevoegen.
Schep de dip in een ruime kom waar je het in wil serveren. Strooi de hier chilivlokken en verse tijmblaadjes over.

Tips
Wil je verse kruiden gebruiken in deze dip? Deze kun je ook al toevoegen tijdens het poffen.

Serveer deze dip met bijvoorbeeld chips of brood.

Dip gepofte knoflook 2 Instagram StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s