Salade van broccoli en kikkererwten met tahindressing

Nu het ‘gewone leven’ na de vakantie weer gaat beginnen heb ik toch ook meer behoefte aan een bewuster eetpatroon. Meer groenten en fruit wordt één van mijn doelen voor de komende tijd. Benieuwd hoe ik dit ga aanpakken? Lees dan snel verder! Daarnaast deel ik het recept voor deze salade van broccoli en kikkererwten met tahindressing. Gegarandeerd (verantwoord) genieten!

Salade broccoli kikkererwten tahindressing 3.1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

Groenten in de hoofdrol
Ik ben echt dol op groenten. Al vroeg in mijn “kookcarrière” vond ik koken zonder vlees een leuke uitdaging. Ik ben geen vegetariër, maar eet weinig vlees. Mijn recepten bevatten altijd veel groenten. Vooral voor de vitamines. Maar ik ben van mening dat dit nóg beter kan! Lang leven groenten! Mijn hoofd stroomt over van ideeën voor recepten met groenten. Gevulde groenten, soepen, stoofschotels… Vandaag begin ik met een heerlijke salade, bestaande uit o.a. broccoli en kikkererwten, maar wel lekker vullend en zeer geschikt als hoofdmaaltijd.

Salade van broccoli en kikkererwten en tahindressing 
Voor deze salade bereidt alle groenten lekker in de oven. Super makkelijk, want de oven doet het werk voor je. Combineer broccoli, kikkererwten, paprika en bosui lekker met feta plus heerlijke dressing op basis van tahin en je maaltijdsalade is compleet.

Salade broccoli kikkererwten tahindressing 1.1 StudioKOOK Demi Hageman 2 verkleind.png

Ingrediënten (1 pers.)
200 gram broccoliroosjes
200 gram kikkererwten, gekookt
½ paprika, in blokjes
50 gram feta
1 bosui
1 eetlepel sesamzaad

Voor de dressing
1 eetlepel tahin
1 eetlepel citroensap
1 theelepel honing
1 eetlepel zonnebloemolie
peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de broccoliroosjes, kikkererwten en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster deze groenten 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak intussen de dressing. Meng de tahin, citroensap, honing en zonnebloemolie met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Meng alle groenten uit de oven in een grote schaal. Snijd de bosui in dunne ringen en verdeel over de salade. Serveer met wat sesamzaadjes en de tahindressing.

Salade broccoli kikkererwten tahindressing 4.1 StudioKOOK Demi Hageman verkleind.png

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s