orzosalade met garnalen

Orzosalade met garnalen, feta en paprika

Orzosalade met garnalen, een super lekkere salade met groenten, frisse kaas en verse kruiden. Deze salade met orzo is ideaal al lunch of als lichte avondmaaltijd. Een lekkere maaltijdsalade dus! Neem deze orzosalade ook mee als salade voor bij een picknick.



Orzosalade met garnalen

Orzosalade, een super lekkere maaltijdsalade. Ik vind orzo, een Italiaanse pastasoort die qua vorm een beetje lijkt op rijst, heerlijk om te verwerken in een salade. Orzo is een kleine pastasoort en daarom mengt hij goed met andere ingrediënten in een salade. Voor dit recept snijd ik de paprika, de ui en de tomaat dan ook fijn.


Orzo met garnalen

Deze orzo kun je koud eten, je kunt de pasta vooraf koken en af laten koelen, maar je kunt deze orzo met garnalen ook lauwwarm eten. De garnalen kun je, in tegenstelling tot de groenten, wat grover houden, want deze mogen met best lekker aanwezig zijn in dit orzogerecht!

Bak de garnalen met specerijen en knoflook. Halveer ze daarna eventueel of laat ze gewoon lekker heel en leg ze boven op de salade! Gecombineerd met vers citroensap en verse peterselie is dit echt een heerlijke orzosalade.


Orzorecepten

Orzo is super lekker, niet alleen in een salade. Je kunt er ook een “orzotto” mee maken (een soort risotto maar dan met orzo, een eenpans orzo dus!) of gebruik orzo in een maaltijdsoep. Laat je ook inspireren door de onderstaande orzorecepten. Welk recept zou jij ook nog eens willen koken?

Tomatenorzo met crispy chiliolie en een zachtgekookt eitje
Deze tomatenorzo is echt te lekker om niet te maken! Gebruik cherrytomaatjes, want die zijn lekker zoet. Maak deze eenpansorzo af met crispy chiliolie. Zo lekker!
Bekijk het recept
Tomatenorzo
Eenpansorzo met gerookte zalm, broccoli en courgette
Deze eenpansorzo is de ideale makkelijke doordeweekse maaltijd. Je maakt dit recept in één pan: makkelijk, snel en je hebt weinig afwas.
Bekijk het recept
eenpansorzo met gerookte zalm
Venkelsoep met orzo, gehaktballetjes en citroen
Venkelsoep, en niet zo maar een recept voor venkelsoep! Deze soep is lekker licht, omdat de basis een frisse bouillon is. Verder bevat deze soep lekker veel groenten en orzo (pasta) wat het een echte maaltijdsoep maakt.
Bekijk het recept
venkelsoep
Orzotto met garnalen, doperwtjes en Parmezaanse kaas
Orzotto met garnalen, doperwtjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijke eenpansorzo met pittige garnalen. Lekker, snel en makkelijk!
Bekijk het recept
orzotto met garnalen
orzosalade met garnalen

Orzosalade met garnalen, paprika, feta, citroen en verse peterselie

Orzosalade met garnalen, een super lekkere salade met groenten, feta en verse kruiden. Deze salade met orzo is ideaal al lunch of als diner.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken Italiaans, Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram orzo
  • 2 paprika's
  • 250 gram cherrytomaten (of gewone tomaten)
  • 100 gram feta
  • 3 bosui
  • ½ citroen (sap)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje verse peterselie (de blaadjes, grof gesneden)

Voor de garnalen

  • 300 gram garnalen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Kook de orzo volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet weg tot verder gebruik.
  • Snijd intussen de paprika in kleine blokjes, de bosui in fijne ringen en de cherrytomaten in partjes. Gebruik je gewone, grote tomaten, snijd deze dan in kleine blokjes, net als de paprika. Meng de groenten met de gekookte orzo.
  • Verbrokkel de feta boven de orzosalade, samen met de blaadjes verse peterselie. Knijp het sap uit de citroen en schenk de olijfolie over de orzo. Meng alles goed door en verdeel over een mooie serveerschaal.
  • Bak vervolgens de garnalen samen met alle specerijen tot de ze gaar zijn. Verdeel de de gebakken garnalen over de orzosalade. Serveer de orzosalade met garnalen meteen, eventueel met wat extra citroen. Eet smakelijk!

Notities

Wil je deze salade voorbereiden? Maak dan de orzosalade helemaal af en bewaar deze afgedekt in de koelkast. Bak de garnalen à la minuut en leg deze als laatste op de salade. Haal de orzosalade met even op tijd uit de koelkast voor het serveren, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. 
Je kunt deze orzosalade met garnalen 1 à 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Trefwoord Gezond, Maaltijdsalade, Makkelijk, Pasta, Pastasalade

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating