groene asperge plaattaart plaattaart met groene asperges

Plaattaart met groene asperges, muhammara en geitenkaas

Plaattaart met groene asperges, echt een super lekker en makkelijk recept voor een snelle doordeweekse maaltijd óf een lekker comfort food recept voor in het weekend. Dit gerecht is van alle markten thuis! Wanneer zet jij deze plaattaart op tafel?



Plaattaart met groene asperges

Groene asperges, die zijn toch perfect om een heerlijke plaattaart mee te maken? Groene asperges hebben geen lange bereidingstijd en kunnen goed gaar worden in de oven. Ideaal om dus te verwerken op zo’n heerlijke bladerdeegtaart.

De groene asperges leg je op een plak bladerdeeg. Verder kun je deze plaattaart met groene asperges op smaak brengen met allerlei andere, lekker ingrediënten.


Muhammara en geitenkaas

Twee ingrediënten die ik perfect vind passen bij groene asperges: muhammara en geitenkaas. Deze ingrediënten vind je deze ook in dit recept voor deze hartige plaattaart. De muhammara verdeel je, samen met wat crème fraîche over de bodem. Deze super lekkere paprikaspread is al rijk van smaak. Veel meer heb je dus niet nodig!

De hartige bladerdeegtaart beleg je verder met de groene asperges en wat tomaat. Maak het geheel af met wat verbrokkelde, zachte geitenkaas. Lekker zacht van smaak én structuur, maar zo romig. Heerlijk bij al deze ingrediënten!


Plaattaart recepten

Ik ben dol op plaattaart (én hartige taarten) want ze zijn zo makkelijk om te maken. Als bodem kun je hartige taartdeeg of flammkuchendeeg gebruiken. Zelf pizzadeeg is geschikt voor een plaattaart. Ik gebruik zelf het liefst bladerdeeg als bodem. Bladerdeeg kun je gewoon kopen in het koelversschap van de supermarkt. Je koopt het bladerdeeg op rol. Lekker makkelijk, want deze hoef je niet te ontdooien. Je kunt natuurlijk altijd wel plakjes bladerdeeg uit de vriezer gebruiken.

Op deze foto zie je een bladerdeegtaart die rond is, van bladerdeeg op rol dat al rond was. Maar, de vorm maakt voor dit recept niet. Vierkant of rond, beide soorten bladerdeeg op rol zijn geschikt!

Zin in meer plaattaarten? Deze spinazie plaattaart met feta is ook ontzettend lekker, net als deze plaattaart met chorizo en broccoli.

groene asperge plaattaart plaattaart met groene asperges

Plaattaart met groene asperges, muhammara en geitenkaas

Plaattaart met groene asperges. Lekker met muhammara, tomaat, en geitenkaas. Een top combinatie. Makkelijke maaltijd én comfort food!
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Hollands, Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk bladerdeeg op rol (koelvers)
  • 100 gram groene aspergetips (zie tip)
  • 100 gram muhammara
  • 150 gram crème fraîche
  • 100 gram cherrytomaten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd een kader in ongeveer 1 centimeter vanaf de buitenkant, maar snijd niet helemaal door tot de bodem. Prik het binnenste deel in met een vork. Zo rijst de binnenkant, waar het beleg ligt niet, maar komt er wel een mooie rand omhoog tijdens het bakken.
  • Verdeel een dun laagje crème fraîche over de bodem. Laat de rand vrij. Verdeel de muhammara, dit mag een beetje ongelijkmatig, over de crème fraîche. Leg de aspergetips in het midden op het deeg en leg de cherrytomaten daar omheen.
  • Verdeel de geraspte kaas over de plaattaart en verbrokkel ook de zachte geitenkaas over de plaattaart. Bak de taart vervolgens 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct, maar koud of lauwwarm ook erg lekker. Eet smakelijk!

Notities

Kun je geen groene aspergetips vinden? Dan kun je ook ‘gewone’, dikkere asperges gebruiken. Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges in de lengte doormidden. Gebruik ze vervolgens zoals in het recept staat aangegeven.
Trefwoord Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating