loaded nacho's loaded nachos

Loaded nacho’s met Srirachasaus, aïoli en jalapeñopepers

Loaded nacho’s, rijkelijk gevuld en geserveerd met super lekkere toppings zoals Srirachasaus, aïoli en jalapeñopepers. Zo lekker! Dit is een echt comfort food recept. Heerlijk voor de vrijdagavond of voor een andere weekendmaaltijd. Ook lekker: serveer dit recept bij de borrel voor een groter gezelschap.



Loaded nacho’s

Dol op nacho’s? Dan wil je deze loaded nacho’s zeker proeven! Nacho’s kun je prima eten bij de borrel, zoals deze nacho’s uit de pan (klik) of maak er een lekkere nachoschotel (klik) van om te eten als avondmaaltijd. Dit nachorecept is voor zowel de borrel als als avondmaaltijd een zeer geschikt recept. Deze loaded nacho’s bevatten een lekkere vulling met tomatenblokjes, specerijen en kidneybonen. Dit is niet alleen super smaakvol, maar dit maakt het gerecht ook voedzaam. Wanneer de nacho’s uit de oven komen, top je het gerecht af met lekkere toppings. Wees niet te zuinig, want deze nacho’s mogen lekker loaded zijn!


Srirachasaus, aïoli en jalapeñopepers

Als de nacho’s uit de oven komen, bevatten ze niet alleen lekker veel kaas en die heerlijke vulling, maar je maakt ze ook nog af met lekkere toppings. Deze loaded nacho’s mogen, zoals de naam al zegt, lekker rijkelijk belegd worden. Serveer er ook nog lekker wat sausjes naast om er een echt feestmaal van te maken.

Als toppings kies ik voor Srirachsaus. Deze kun je zo uit de fles in mooie strepen over de nacho’s heen verdelen. Daarnaast vind ik aïoli super lekker bij nacho’s. Kies bij voorkeur voor een frisse, niet te vette variant of maak aïoli lekker zelf (klik). Nog een tip: kies je wel voor aïoli uit de supermarkt en vind je ‘m te dik of te vet? Meng dan een heel klein beetje, een theelepel, water met de aïoli of kies voor wat citroen of yoghurt om mee te mengen.

Kies vervolgens voor lekkere uitjes voor over dit gerecht. Fijngesneden rode ui is heerlijk, fijngesneden bosui ook! Kies welke jij het lekkerst vindt.
Als laatste verdeel je nog wat fijngesneden jalapeñopepers over de nacho’s. Super lekker! Jalapeñopeper kun je gewoon kopen in een potje, maar vers of vervangen door rode chilipeper kan ook. Spoel de jalapeñopepers eventueel af als je ze iets te pittig vindt of laat ze eventueel achterwege. De Srirachasaus is ook al lekker pittig. Kortom: volop mogelijkheden om deze loaded nacho’s helemaal naar je eigen smaak te maken!

loaded nacho's loaded nachos

Loaded nacho’s met Srirachasaus, aïoli en jalapeñopepers

Loaded nacho's, rijkelijk gevuld met tomaat, kaas en kidneybonen, en geserveerd met super lekkere toppings zoals Srirachasaus, aïoli en jalapeñopepers. Echt comfort food!
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans, Tex-Mex
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram tortillachips of nachochips (naturel)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 blik kidneybonen (à 400 gram)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 rode ui

Toppings:

  • Srirachasaus
  • aïoli
  • jalapeñopepers (pot) (naar smaak)
  • guacamole

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Giet de kidneybonen af, spoel ze af en laat ze goed uitlekken. Doe de kidneybonen samen met de tomatenblokjes en de specerijen in een steelpannetje en laat op laag vuur 5 minuten pruttelen.
  • Snipper de rode ui fijn. Vet een ruime ovenschaal in en bedek de bodem met een klein laagje van de tortillachips. Leg hierop ¼ van het kidneybonenmengsel, wat gesnipperde rode ui en ¼ van de geraspte kaas. Dek dit af met tortillachips. Leg hierop weer kidneybonenmengsel, rode ui en kaas. Herhaal dit totdat alles op is, behalve de rode ui. Houd ongeveer 1 à 2 eetlepels fijngesneden rode ui achter.
  • Bak de nachoschotel 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is. Haal de nacho's uit de oven en verdeel hierover de achtergehouden rode ui.
  • Verdeel Srirachasaus in strepen over de nacho's en verdeel de aïoli in "hopjes" over de nacho's. Snijd de jalapeñopepers fijn en strooi over de loaded nacho's. Serveer met de guacamole. Eet smakelijk!
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Ovenschotel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating