herfst weekmenu

Herfst weekmenu – lekkere herstrecepten voor de hele week

Herfst weekmenu. Een smakelijk artikel boordevol heerlijke, herfstgerechten voor de hele week. Laat je inspireren door de lekkerste herfstrecepten! Zet deze week op het menu lekkere stoofpotjes en comfort food. De ideale gerechten om lekker mee door te warmen op een echte herstdag.



Herfst weekmenu

De herfst kenmerkt zich door druilerige dagen en lagere temperaturen. De dagen worden en ook de seizoensgroeten en fruit veranderen. De herfst is de ideale tijd voor echt comfort food met lekker seizoensgroenten, zoals pompoen, boerenkool en knolselderij. En vergeet de seizoenfruit stoofperen en appels niet! Zo ontzettend lekker!


Maandag – donderdag

Deze herfstrecepten zijn ideaal voor doordeweeks. Ze zijn snel te bereiden of je kunt ze goed voorbereiden, zoals een lekkere soep bijvoorbeeld! Risotto kun je makkelijk bewaren. Kook dus een dubbele portie en warm de volgende dag weer even goed op met een extra scheut bouillon op laag vuur. Heerlijk!

Pompoenrisotto met spek
Deze pompoenrisotto met spek is echt comfort food. Verwen jezelf met deze Italiaanse klassieker. Een recept met duidelijke stappen en een duidelijke omschrijving voor het maken van risotto.
Bekijk het recept
pompoenrisotto met spek
Boerenkoolquiche met Clémont Rouge en zongedroogde tomaat
Heerlijke boerenkoolquiche, weer eens iets anders dan stamppot! Lekker in combinatie met bladerdeeg, tomaat en clémont rouge roodkorst kaas.
Bekijk het recept
boerenkoolquiche met clemont rouge
Prei-knolselderijsoep met kerrie en gember
Deze prei-knolselderijsoep bevat alleen maar lekkere smaakcombinaties! Knolselderij is ontzettend voedzaam en smaakvol. Combineer dat met prei en je hebt een echte smaakbom. Om er nog een extra (lekker) schepje bovenop te doen, voeg je kerriepoeder en gemberpoeder toe om deze maaltijdsoep op smaak te brengen. Super lekker!
Bekijk het recept
prei-knolselderijsoep
Gegratineerde uiensoep
Klassieke gegratineerde uiensoep. Heerlijk voor elke dag!
Bekijk het recept
gegratineerde uiensoep
Mulligatawny soep met pompoen en kip
Mulligatawny is een smakelijke soep uit de Indiase keuken. Ik maak een variant met spliterwten, pompoen en kip. Deze soep is rijkelijk gevuld en is daarom een echte maaltijdsoep!
Bekijk het recept
mulligatawny soep met pompoen en kip
Gewokte spruitjes met kip, champignons en oestersaus
Met dit recept voor gewokte spruitjes met oestersaus houdt iedereen van spruitjes! Heerlijk met rode ui, champignons en kip.
Bekijk het recept
gewokte spruitjes wokgerecht met spruitjes


Herfstrecepten voor het weekend

Er is toch niets fijners dan op een druilerige dag lekker te keuken in duiken om een heerlijk stoofpotje te maken? Deze herfstrecepten zijn echt comfort food en zijn perfect om te maken en te eten. Maak van een stoofpotje een lekkere, grote portie zodat je wat extra hebt. Dit kun je invriezen of de volgende dag eten.

Runderstoofpot met pompoen en Westmalle dubbel
Runderstoofpot met pompoen en Westmalle. Dit is echt comfort food! Dit gerecht bevat warme smaken door pompoen en Westmalle dubbel (donker bier).
Bekijk het recept
runderstoofpot met pompoen en Westmalle
Paddenstoelenrisotto met rauwe ham en gorgonzola
Paddensotelenrisotto met rauwe ham en gorgonzola. Klinkt dat niet heerlijk? Deze risotto is zowel geschikt als doordeweekse maaltijd alsdiner in het weekend. Dit recept is namelijke helemaal niet moeilijk. Echt comfort food!
Bekijk het recept
paddenstoelenrisotto
Stoofperen met sinaasappel, kaneel en laurier
Heerlijke, ouderwets lekkere stoofpeertjes. Stoof ze in rode wijn met lekkere smaakmakers: sinaasappelschil, kaneel en laurier.
Bekijk het recept
stoofperen recept
Yoghurt met warme appel en kaneel
Deze yoghurt met warme, gekarameliseerde appel eet je het liefst elke dag! Een snufje kaneel geeft net dat beetje diepgang dat dit power ontbijtje nodig heeft. Lekker met een handje noten of granola.
Bekijk het recept
yoghurt met warme appel


Herfst bakrecepten

Het weekend is ook heerlijk om lekker aan de slag te gaan met herfst bakrecepten, in dit herfst weekmenu. Met wel herfst baksel ga jij als eerst aan de slag?

Rooibos cake met appel, rozijnen en havercrunch
Deze lichtzoete rooibos cake met appel en rozijnen bevat een heerlijke smaakcombinatie. De havercrunch bovenop is lekker krokant wat een heerlijk contrast vormt met de zachtzoete smaken van de cake.
Bekijk het recept
rooibos cake met appel, rozijnen en havercrunch
Basisrecept voor cupcakes
Met dit basisrecept voor cupcakes maak je heerlijke zoete, luchtige en malse kleine cakjes. Lekker!
Bekijk het recept
basisrecept voor cupcakes
Kaasvlinders met spinazie en ricotta
Kaasvlinders met spinazie en ricotta. Dit recept moet je geproefd hebbben! De smeuïge vulling is extra romig en smaakvol.
Bekijk het recept
kaasvlinders met spinazie en ricotta
Mexicaanse gehaktbroodjes met paprika, bosui en kaas
Deze Mexicaanse gehaktbroodjes zijn makkelijk om te maken en ontzettend lekker! Je maakt ze door een heerlijk, Mexicaans gekruid gehaktmengsel te maken en hier croissantdeeg mee te vullen.
Bekijk het recept
mexicaanse gehaktbroodjes
Bladerdeegtaartjes met peer en blauwe kaas
De combinatie van zoet en hartig maken deze bladerdeegtaartjes met peer en blauwe kaas bijzonder. Makkelijk en snel te maken!
Bekijk het recept
bladerdeegtaartjes met peer


Welk van deze recepten uit het herfst weekmenu is jouw favoriet?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *