gefrituurde kappertjes

Gefrituurde kappertjes

Gefrituurde kappertjes. Wist je dat kappertjes heel geschikt zijn om te frituren? Door het frituren worden de kappertjes lekker krokant en de zilte smaak haal je hiermee op. Heel geschikt om wat crunch toe te voegen aan een salade of een lekkere sandwich.



Wat zijn kappertjes?

Kappertjes zijn kleine bloemknopjes. De bloemknopjes zijn nog niet uitgekomen en worden ingelegd in azijn of in zout. Kappertjes vind je veel in de Mediterrane keuken, maar zijn lekker in allerlei verschillende gerechten.

Kappertjes zijn donkergroen van kleur. Je kunt ze kopen in de supermarkt en je vindt ze in een potje, meestal in zuur.


Gefrituurde kappertjes

Kappertjes zijn erg lekker om te verwerken in verschillende soorten gerechten. Voeg ze bijvoorbeeld toe aan een salade of verdeel wat kappertjes over een pizza of over een sandwich. De kappertjes geven het gerecht iets fris, maar ook iets ziltigs.

Omdat kappertjes in zuur worden bewaard, zijn de kappertjes een beetje zacht. Dat maak voor de smaak niet uit. Maar, wil je ook iets krokants toevoegen aan een gerecht, dan kun je de kappertjes ook heel goed frituren!


Kappertjes frituren

Om gefrituurde kappertjes te maken, dep je de kappertjes eerst goed droog. Gewoon met een stukje keukenpapier. Doe wat olie, een royaal laagje zodat de kappertjes onderstaan, in een steelpannetje en verwarm deze. Met deze kooktip kun je controleren of je olie heet genoeg is en daarmee klaar is om te gaan frituren.

Doe de kappertjes in de olie. De olie moet meteen gaan bruisen, anders is de olie niet heet genoeg en zuigen de kappertjes zich vol met olie. Dan worden ze juist, niet krokant! Frituur de kappertjes op deze manier ongeveer 30 tot 40 seconden. Haal de kappertjes uit de olie en laat ze goed uitlekken op een stukje keukenpapier. Als ze goed zijn uitgelekt, zijn de kappertjes lekker krokant en klaar om te verwerken in een lekker recept!

gefrituurde kappertjes

Gefrituurde kappertjes – basisrecept

Door het frituren worden de kappertjes lekker krokant en de zilte smaak haal je hiermee op. Lekker in salades of op een sandwich.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Frans, Hollands, Italiaans, Mediterraan
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 1 potje kappertjes
  • olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie of olijfolie)
  • klein snufje zout
  • keukenpapier

Instructies
 

  • Doe een laag olie in een steelpannetje. Je wil een laagje van minimaal 1 centimeter, zodat de kappertjes onder staan.
  • Laat de kappertjes goed uitlekken en dep ze vervolgens droog. Doe de kappertjes, in twee of drie porties, in de olie en frituur ze 30 tot 40 seconden. Haal de kappertjes eruit en laat ze uitlekken op een keukenpapier.
  • Bestrooi eventueel met een heel klein snufje zout en serveer bijvoorbeeld in een salade, op een sandwich of over een pasta. Eet smakelijk!
Trefwoord Glutenvrij, Makkelijk, Snel, Vegan, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating