gnocchi met pompoensaus

Gnocchi met pompoensaus, burrata, Serranoham en salie

Pompoensaus, echt super lekker. Deze gnocchi met pompoensaus maak je met gekookte pompoen, wat room en gebakken gnocchi. Alsof dat nog niet lekker genoeg is, maak je deze lekkere pasta af met burrata, Serranoham en wat verse salie. Zo lekker!



Gnocchi met pompoensaus

Zin in een lekker comfort food recept? Dan is deze gnocchi met pompoensaus echt iets voor jou! De saus voor deze gnocchi maak je met pompoen. Mix de gekookte pompoen met wat room, kookvocht of bouillon tot een gladde saus. Bak de gnocchi eerst aan in een ruime koekenpan voor een lekkere bite en meng deze daarna met de pompoensaus. De saus is super romig en past perfect bij de gebakken gnocchi.


Burrata, Serranoham en salie

Je hoort het al, deze lekkere pasta bevat niet alleen die heerlijke pompoensaus, maar je maakt het af met de lekkerste toppings! Ik kies voor Serranoham, burrata en verse salie. Deze drie ingrediënten passen echt super goed bij elkaar. Stuk voor stuk combineren ze ook perfect met pompoen. Dit zijn dus verreweg de lekkerste ingrediënten om deze gnocchi aan te vullen. Zin in andere toppings? Denk ook aan bijvoorbeeld: krokant gebakken chorizo, verse basilicum, Parmezaanse kaas of pesto. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heerlijk!

gnocchi met pompoensaus

Gnocchi met pompoensaus, Serranoham, burrata en verse salie

Deze gnocchi met pompoensaus is een echt comfort food recept. Heerlijk, met Serranoham, burrata en verse salie.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Spaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram gnocchi
  • 400 gram pompoen (in blokjes)
  • 100 ml kookroom
  • 6 plakjes Serranoham
  • 1 bol burrata
  • bosje verse salie

En verder:

  • een staafmixer of blender

Instructies
 

  • Kook de pompoenblokjes in 15 minuten gaar. Giet af, maar houd wat kookvocht achter. Doe de pompoen in een hoge (maat)beker samen met de room. Mix dit tot een gladde pompoensaus. Voeg wat van het achtergehouden kookvocht (of bouillon) toe als de saus te dik is en mix opnieuw,
  • Verwarm een koekenpan met wat olijfolie. Bak hierin de gnocchi, rechtstreek uit de verpakking, goudbruin en krokant, in 5 minuutjes.
  • Voeg de pompoensaus doe aan de gnocchi en meng goed door. De gnocchi met de saus moet er zalvig uitzien. Je kunt een beetje extra kookvocht toevoegen als de saus te veel indikt. Verwarm de saus.
  • Verdeel de gnocchi over twee borden. Snijd de salie fijn en strooi over de gnocchi. Halveer de burrata en leg deze ook op de gnocchi. Verdeel als laatste de Serranoham over het gerecht. Eet smakelijk!
Trefwoord 30 minuten, Comfort food, Gnocchi, Pasta

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating