aardappelwedges

Aardappelwedges met limoenaïoli

Aardappelwedges, krokante aardappel in partjes, geroosterd in de oven. Dit aardappel recept is super makkelijk om te maken. Ideaal om als bijgerecht te serveren! Heerlijk met zelfgemaakte limoenaïoli erbij om lekker in te dippen. Met dit recept voor aardappelwedges uit de oven krijg je su-per krokante aardappelpartjes zonder te frituren. Hiervoor verklap ik dé ultieme tip in dit artikel!



Aardappelwedges uit de oven – super krokant

Aardappelwedges zijn partjes aardappel. Deze zijn meestal hapklaar zodat ze lekker weg eten. Een soort grove friet of lange geroosterde aardappeltjes… Hoe ze ook noemt, deze aardappelwedges zijn echt fantastisch lekker. Hiervoor heb je slechts 2 dingen nodig:

  • Lekkere specerijen. Ik gebruik voor deze krokante aardappeltjes uit de oven een zelf samengesteld specerijenmengsel. Dit is niet zo moeilijk als het klinkt. Paprikapoeder, chilipoeder en kerriepoeder is mijn favoriete combinatie. Deze drie specerijen kun je gewoon in de supermarkt kopen.
  • Maïzena. Door maïzena toe te voegen aan je specerijen mengsel worden je aardappelwedges super krokant. Echt ontzettend lekker! Met minimale moeite behaal je een ontzettend goed resultaat, namelijk: de allerkrokantste aardappeltjes uit de oven. Je kunt ook bloem gebruiken.


Limoenaïoli

Bij deze aardappelwedges serveer ik een lekkere limoenaïoli. Deze aïoli maak je snel en makkelijk zelf. De smaak is lekker fris wat heel goed combineert bij de gekruide aardappeltjes. Lekker!

Limoen aïoli
Heerlijke limoen aïoli, makkelijk en snel zelfgemaakt. een heerlijke frisse twist op de klassieke aïoli.
Bekijk het recept
limoen aioli recept


Het ideale bijgerecht

Dit makkelijke aardappelgerecht is wat mij betreft het ideale bijgerecht. Ze zijn makkelijk om te maken, de oven doet het werk, ze zijn gezonder, want je maakt alles lekker zelf, en je kunt ze eenvoudig voorbereiden. Hiervoor volg je het recept tot de stap dat je de aardappeltjes in de oven doet. Doe de aardappeltjes in plaats daarvan afgesloten in een bewaartrommel en bewaar ze in de koelkast tot gebruik.

aardappelwedges

Aardappelwedges met limoenaïoli

Heerlijke zelfgemaakte aardappelwedges uit de oven. Super krokant door een simpele truc die ik verklap, lekker kruidige door specerijen.
Bereidingstijd 10 min
Oventijd 25 min
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappels
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder

Voor erbij:

  • limoenaïoli

En verder:

  • bakpapier

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappels en snijd ze in partjes: wedges.
  • Meng de aardappels met de maïzena, paprikapoeder, kerriepoeder en chilipoeder. Hussel het goed door. Voeg de olie toe en meng opnieuw goed totdat de ingrediënten gelijkmatig over de aardappelwedges zijn verdeeld.
  • Verdeel de aardappeltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de aardappeltjes elkaar niet raken. Dit zorgt voor een nog krokanter resultaat. Bak de aardappelwedges 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak intussen de limoenaïoli.
  • Serveer de aardappelwedges met de limoenaïoli.
Trefwoord Aardappelgerecht, Gezond, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating