auberginehummus

Auberginehummus met granaatappel, verse peterselie en gekookt ei

Auberginehummus is een lekker variatie op de klassieke hummus. Je maakt deze hummus snel en makkelijk met gekookte kikkererwten, pindakaas, komijnpoeder en aubergine. Geen moeilijke ingrediënten dus! Maak meteen een grote portie en eet er een aantal dagen van. Lees in dit artikel alle lekkere variaties om deze aubergine in te verwerken en mee op te eten. Mmm!



Auberginehummus

Hummus, wie kent het niet? Het is te koop in bijna elke supermarkt in allerlei varianten. Pittige hummus, hummus met toppings, hummus met extra specerijen… Met hummus kun je alle kanten op en voor iedereen is er wel een lekkere smaak.

Ik kies voor een zelfgemaakte hummus met aubergine. Het basisingrediënt van hummus is kikkererwt. Aubergine en kikkererwten zijn een heerlijke combinatie en daarom is dit een toprecept! Verder bevat deze auberginehummus geen ingewikkelde ingrediënten en kan iedereen het dus maken. Klassieke hummus bevat bijvoorbeeld tahin, sesampasta. Dit is niet in elke winkel te koop, dus ik gebruik een andere notenpasta, namelijk: pindakaas! Geen zorgen, je hummus smaak na afloop niet naar pindakaas, maar heeft wel een lekkere, nootachtige toon. Heb je een andere notenpasta in huis? Deze kun je ook gebruiken!

Tip: gebruik het onderstaande recept om aubergine te poffen en makkelijk te kunnen verwerken in deze lekkere auberginehummus!

Aubergine poffen – gepofte aubergine
Aubergine poffen is een heerlijke en makkelijk bereidingswijze om aubergine sappig en mals te maken. Dit moet je geproefd hebben!
Bekijk het recept
aubergine poffen


Loaded hummus

Ken jij loaded hummus al? Hummus is niet alleen lekker op een broodje of toastje, maar je kunt hummus ook een groot onderdeel van de maaltijd laten zien. Vul een bordje met een royale laag hummus en vul dit aan met allerlei andere, (gezonde) ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan: groenten, noten, kruiden, vlees.

De auberginehummus is de basis van dit recept. Ik vind het heerlijk om dit te combineren met granaatappelpitjes. Deze zijn lekker fris en een beetje zuur. De ideale tegenhanger van de romige hummus. Granaatappelpitjes kun je zelf uit een granaatappel halen, maar je kunt ze ook gepeld kopen.

Naast granaatappelpitjes vul ik dit hummusrecept aan met verse peterselie, een zachtgekookt eitje en lekker wat krokants in de vorm van toastjes. Maar, geroosterd brood of soepstengels kan natuurlijk ook! Dit recept is de ideale loaded hummus voor bij de borrel. Vul een grote schaal met de hummus en de toppings en laat iedereen lekker dippen.

auberginehummus

Auberginehummus met granaatappelpitjes, verse peterselie en een gekookt eitje

Deze auberginehummus moet je geproefd hebben! Dit recept is makkelijk en bevat geen moeilijke ingrediënten. Deze zelfgemaakte, gezonde hummus is heerlijk om in te dippen!
Bereidingstijd 15 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines (gepoft)
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel pindakaas (tahini of een andere notenpasta kan ook)
  • 2 theelepels olijfolie
  • peper en zout
  • 50-100 ml water

En verder

  • keukenmachine, blender of staafmixer (eventueel met molentje)

Instructies
 

  • Pof de aubergines ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven van 200 graden. Gebruik hiervoor dit recept (klik).
  • Halveer de gepofte aubergine en lepel en vruchtvlees uit de schil. De schil gebruiken we niet.
  • Doe het vruchtvlees van de aubergine in de keukenmachine. Laat de kikkererwten goed uitlekken en voeg ook deze toe, samen met de komijn, de pindakaas, olijfolie en peper en zout. Zet de keukenmachine aan en laat de machine draaien totdat een gladde massa ontstaat. Neem hiervoor in ieder geval 5 minuten te tijd.
  • Heeft de mixer moeite om de auberginehummus écht glad te krijgen? Voeg de een scheutje water toe aan het geheel en mix verder.
  • Serveer de hummus als bijgerecht. Ook heerlijk om lekker in te dippen met bijvoorbeeld toastjes. Bewaar de hummus in de koelkast.
Trefwoord Gezond, Hummus, Makkelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating