bami met zalm

Bami met zalm en broccoli

Deze bami met zalm en broccoli is onwijs lekker en een keer iets anders dan de traditionele bami! Je maakt dit recept voor bami helemaal zelf met een homemade woksaus, bami of noedels naar keuze en alleen maar verse ingrediënten. Een super gezonde maaltijd voor elke dag!



Makkelijke maaltijd

Deze bami met zalm en broccoli is het perfecte voorbeeld van een makkelijke maaltijd die ook nog een gezond is, lekker snel op tafel staat en ook nog eens fantastisch goed smaakt! Gezond koken hoeft niet moeilijk te zijn. Zet deze bami met zalm deze week dus nog op tafel!


Zelfgemaakte woksaus

Voor dit bamirecept maak je de woksaus helemaal zelf. Moeilijk? Absoluut niet! In tegendeel. Voor de woksaus heb je slechts twee ingrediënten nodig én de saus kun je tevens als lekkere marinade voor de zalm gebruiken.


Varieer!

Ik vind de combinatie van zalm, broccoli en sojasaus echt fantastisch lekker! Ik zet broccoli sowieso regelmatig op het menu om dat het zo’n makkelijke en gezonde groenten is. Wil jij wat variëren met dit recept? Probeer dan ook eens de volgende ingrediënten:

  • Gebruik eens kip in plaats van zalm.
  • Voor een vegetarische versie laat je vlees en vis weg en bak je een flinke hand paddenstoelen mee.
  • Gemarineerde tofu of tempeh is ook lekker bij deze bami.
  • Heb jij groenten over? Schroom niet deze ook toe te voegen. Bijvoorbeeld: wokmix, wortel, sperziebonen, paprika, ui of courgette.
bami met zalm

Bami met zalm en broccoli

Deze bami met zalm en broccoli is gezond, makkelijk en snel De ideale doordeweekse maaltijd met alleen maar verse ingrediënten!
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 100 gram mienestjes
  • 150 gram broccoli in roosjes
  • 1/2 paprika in blokjes
  • 125 gram zalmfilet in blokjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • cashewnoten (naar smaak)

Instructies
 

  • Meng de sojasaus en de honing met elkaar voor de marinade. Voeg de blokjes zalm toe en laat minimaal 15 minuten marineren.
  • Kook de mienestjes gaar in ruim water. Giet hierna af en zet apart.
  • Blancheer de broccoliroosjes 4 minuten in ruim kokend water. Laat uitlekken.
  • Zet een wokpan op het vuur en verhit hier wat olie of boter in. Voeg de paprika en de broccoli toe en bak kort aan. Voeg de zalm en de marinade toe aan de groenten en laat in ongeveer 4 minuten gaar worden.
  • Doe de gekookte mienestjes bij de groenten en de zalm en meng goed door. Voeg als laatste de cashewnoten toe. Serveer de bami met zalm en broccoli direct.
Trefwoord Eénpersoons recept, Gezond, Makkelijk, Snel

4 reacties op “Bami met zalm en broccoli”

  1. Pingback: 14 x snelle en simpele recepten + een nieuwe rubriek! - StudioKOOK

  2. Pingback: Snel & Simpel: gewokte tilapia met prei en courgette - StudioKOOK

  3. Pingback: Tijd besparen in de keuken - 12 handige tips - StudioKOOK

  4. Pingback: Pindasaus van pindakaas maken - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating