basisrecept voor pastasaus

Basisrecept voor pastasaus met gehakt en groenten

Basisrecept • 40 minuten


Ingrediënten (4 pers.)

1 ui
2 tenen knoflook
400 gram tomatenblokjes (blik)
70 gram tomatenpuree
300 gram gehakt
± 300 gram groenten naar keuze
Eventueel: 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze kort aan. Voeg de gehakt toe en bak deze rul. Voeg ook de groenten naar keuze toe en bak deze even mee.

Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak deze even mee om te ontzuren. Voeg hierna de tomatenblokjes en de gedroogde kruiden toe aan het geheel. Breng de pastasaus aan de kook en zet hierna het vuur lager. Laat het geheel ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen.

De saus is na 20 minuten ietwat ingedikt en gebonden. Serveer de saus met een grove pasta, zoals penne of tagliatelle.

 

Tips

Deze saus kun je goed bewaren in de vriezer. Maak een extra grote portie, zodat je later nogmaals kunt genieten van deze heerlijke pastasaus.

Dit basisrecept voor pastasaus is niet alleen geschikt voor een bordje pasta, maar gebruik hem ook in een heerlijke lasagne of als basis voor een minestrone soep.

Voor een vegetarische variant van dit recept laat je het gehakt achterwege. Je hoeft deze niet te vervangen.

Je kunt de groentenmix zelf samen stellen. Gebruik bijvoorbeeld wortel, courgette of paprika in dit recept. Wil je gaan voor een makkelijke en snelle optie? Een zak voorgesneden groentenmix kun je prima gebruiken in dit basisrecept voor pastasaus met gehakt en groenten.

2 reacties op “Basisrecept voor pastasaus met gehakt en groenten”

  1. Pingback: Makkelijke pasta bolognese - StudioKOOK

  2. Pingback: Koken met restjes: pizzabroodjes - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *