brownies met cheesecakevulling

Brownies met cheesecakevulling

Zoet bakken | 20 minuten + bakkenIngrediënten (16 brownies met cheesecakevulling)

Voor het browniebeslag:
150 gram pure chocolade
150 gram gram roomboter
3 eieren
200 gram suiker
100 gram zelfrijzend bakmeel

Voor de cheesecakevulling:
200 gram roomkaas (bijvoorbeeld MonChou)
1 ei
1 eetlepel zelfrijzend bakmeel
100 gram suiker

Extra nodig:
een vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm
bakpapier
elektrische handmixer


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de pure chocolade, de suiker en de roomboter in een ruime kom en smelt dit au bain marie (zie tips). De suiker mag nog korrelig zijn als de chocolade en de boter zijn gesmolten. Wanneer de chocolade en de boter gesmolten is, mix dan met behulp van een handmixer de eieren één voor één door het mengsel. Spatel als laatste het zelfrijzend bakmeel door het geheel.

Vet een de bakvorm in met wat boter en bekleed vervolgens met een bakpapiertje om plakken te voorkomen. Schep hierin 2/3 van het browniebeslag.

Klop de roomkaas, ook met behulp van de handmixer, los samen met het ei, de suiker en het zelfrijzend bakmeel. Spatel de dit beslag bovenop het browniebeslag in de bakvorm en spreid het goed uit. Spatel vervolgens de rest van het browniebeslag over de vulling.

Bak de brownies met cheesecakevulling 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownie na het bakken afkoelen voordat je deze aansnijd.


Tips

Voor au bain marie smelten heb je een (steel)pan nodig en een ruime, hittebestendige kom die groter is dan de pan. Vul de pan voor ongeveer 1/3 met water en breng dit aan de kook. Zet vervolgens de hittebestendige kom met de ingrediënten in de pan, maar de kom mag het kokende water niet raken. Op deze manier kun je ingrediënten zoals boter en chocolade geleidelijk laten smelten met weinig risico op verbranden.

Zin in meer zoete bakrecepten? Hier vind je alle recepten voor zoet bakken op StudioKOOK!Dit recept is geïnspireerd op een recept van Albert Heijn.

  • Share post