bruschetta met paprika

Bruschetta met paprika en mozzarella

Waan je in Italië met deze heerlijke bruschetta met paprika en mozzarella. Dit recept is een instant zomergevoel en dat gewoon bij je thuis, in je eigen keuken! Dit bruschettarecept is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog een makkelijk om te maken. Wat wil je nog meer? Serveer bruschetta bij de borrel of als voorafje.



Bruschetta met paprika

Ik ben dol op bruschetta. Dit is een echte alleskunner. Op een bruschetta kun je veel ingrediënten kwijt, je kunt heerlijke combinaties maken en er zijn veel mogelijkheden om ze te serveren. Deze bruschetta met paprika en mozzeralla zijn daarom onmisbaar in ieders repertoire. De zoete smaak van de geroosterde paprika en de romige mozzarella combineren ontzettend goed. Maak het af met verse basilicum en wat balsamicosiroop en je snelle borrerlhapje of amuse is klaar.


Geroosterd brood

Eén van de lekkerste dingen aan bruschetta vind ik het geroosterde brood. Dit moet goed zijn. Een gelukje: dit helemaal niet moeilijk om te maken! Ik gebruik het liefst ciabatta en snijd hier dikke plakken van. Deze bestrijk ik met lekkere olijfolie en bestrooi ik met wat peper en zout. Ik rooster ze gewoon op de gril, maar in de oven kan ook. Ik rooster ze het liefst niet te lang, zodat de buitenkant krokant is, maar de binnenkant nog zacht. Neem hiervoor ongeveer 4 minuten.

Ciabatta is één van mijn favoriete broden. Maar, eigenlijk is elk broodsoort geschikt voor het maken van bruschetta. Kijk ook even wat je nog in huis hebt, want hier kom je vaak al een heel eind mee! Gebruik bijvoorbeeld ook een foccacia of bijvoorbeeld ongesneden waldkorn. Heb je een gesneden vloerbrood in huis? Geen punt! Snijd het brood gewoon alvast op maat en rooster op bovenstaande bereidingswijze. Het geroosterde brood met de heerlijke smaak van olijfolie is een goede drager voor de toppings van bruschetta.


Bruschettarecept

Met bruschettarecepten kun je volop variëren. Bekijk daarom ook eens deze recepten:

De volgende recepten uit de Italiaanse keuken misstaan ook zeker niet op een tafel vol lekkere, Italiaanse gerechten. Probeer het eens!

bruschetta met paprika

Bruschetta met paprika, mozzarella en balsamicosiroop

Met deze bruschetta met paprika, mozzeralla en balsamicosiroop waan je je meteen in Italië. Heerlijk op een tafel vol Italiaanse gerechten.
Bereidingstijd 10 min
Oventijd 15 min
Gang Amuse, Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 8 bruschetta

Ingrediënten
  

  • 8 sneetjes brood (ciabatta)
  • 1 paprika
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 50 gram mozzarella
  • balsamicosiroop
  • verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika in reepjes. Meng deze met een scheut olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de reepjes paprika 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bestrijk de sneetjes brood met olie aan beide zijden. Bestrooi met peper en zout. Rooster het brood goudbruin in een broodrooster, onder de grill. Gebruik je de oven? Leg ze dan gewoon naar de reepjes paprika tijdens het bakken.
  • Snijd de mozzarella in hapklare stukjes en scheur de blaadjes basilicum kleiner.
  • Leg de sneetjes geroosterd brood op een groot bord of serveerplank. Beleg de sneetjes met de gegrilde paprika en de stukjes mozzarella. Verdeel de basilicum erover en maak het geheel af met wat druppeltjes balsamicosiroop naar smaak. Serveer direct.
Trefwoord Bruschetta, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating