bruschetta tomaat

Bruschetta tomaat – klassieke bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Bruschetta tomaat, een echte Italiaanse klassieker! Een lekker geroosterd broodje met verse tomaat, verse basilicum en eventueel wat knoflook. Pure smaken, echt zoals in de Italiaanse keuken!



Bruschetta recept

Bruschetta is een Italiaans recept. Bruschetta zijn geroosterde broodjes, belegd met lekkere toppings. De echte klassieke variant maak je met verse tomaat, knoflook, olijfolie en verse basilicum. Echt een heerlijke combinatie van ingrediënten. Het lijkt eenvoudig, geen poespas, maar juist de eenvoud van dit recept maakt deze bruschetta tomaat zo lekker!


Bruschetta tomaat

Met dit recept maak je bruschetta tomaat. De échte klassieker. Deze kan altijd, bij elk (Italiaans of Mediterraan) diner. Het is lekker als borrelhapje of als amuse vooraf. Serveer deze dus vooral bij een gezellig diner of tijdens een middagborrel.

Je kunt dit Italiaanse, geroosterde broodje met nog veel meer lekkere dingen beleggen. Wat dacht je van bijvoorbeeld bruschetta caprese of bruschetta met geroosterde paprika en mozzarella? Deze varianten wil je ook zeker een keertje proeven: bruschetta met burrata en artisjok en bruschetta met truffel en kalkoen. Ook leuk: maak een grote schaal met allerlei verschillende bruschette en serveer ze lekker samen. Zo kan iedereen kiezen waar hij of zij trek in heeft!


Italiaanse recepten

De Italiaanse keuken kent natuurlijk tal van lekkere smaken. Een overeenkomst in al deze gerechten is dat de eenvoud en de pure smaak van verse ingrediënten centraal staat. Daar kun je lekkere, Italiaanse gerechten aan herkennen. Denk bijvoorbeeld aan een verse tomatensaus of een salade met geroosterde groenten. Ook heerlijke kazen, geserveerd met bijvoorbeeld fruit of brood doen het ontzettend goed op een rijkelijk gevulde Italiaanse tafel.

Met de Italiaanse keuken kun je alle kanten op. Een aantal van mijn favoriete, Italiaanse recepten met verse ingrediënten zijn pasta carbonara, mortadella sandwich en deze tomatensalade met mozzarella en citroen.

Ook leuk: laat je een hele week inspireren door de Italiaanse keuken en kook lekker uit dit Italiaanse weekmenu.

bruschetta tomaat

Bruschetta tomaat, basilicum, knoflook en olijfolie

Bruschetta tomaat, een heerlijk geroosterd broodje met verse tomaat, verse basilicum en olijfolie. Serveer als amuse of als borrelhapje.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Amuse, Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 6 sneetjes stokbrood
  • 1 (grote) tomaat
  • ½ teentje knoflook
  • ½ bosje verse basilicum
  • olijfolie

En verder:

  • grillpan of grilltoestel
  • knoflookpers (optioneel)

Instructies
 

  • Bestrijk de sneetjes stokbrood met een beetje olijfolie aan beide kanten. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Grill de sneetje brood in het grilltoestel of in een grillpan, zodat ze goudbruin zijn.
  • Was intussen de de tomaat, snijd deze in vier parten en ontdoe van de zaadlijsten. Gooi de zaadlijsten weg. Snijd de rest van de tomaat in kleine blokjes.
  • Pers de ½ knoflookteen uit bij de tomaat. Haal de blaadjes van de takjes basilicum af en snijd deze fijn. Doe ook de basilicum bij de tomaat en maak alles aan met wat olijfolie. Meng dit goed door.
  • Verdeel het tomatenmengsel over de geroosterde sneetjes brood. Eet smakelijk!
Trefwoord 5 ingrediënten, Gezond, Makkelijk, Veganistisch, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating