caffe tonic

Caffe tonic

Alcoholvrije cocktail • 5 minuten


Ingrediënten (2 glazen caffe tonic)

400 ml tonic
125 ml koffie, afgekoeld of cold brew coffee/Dutch coffee
4 tot 6 ijsklontjes
1 citroen

 

Bereidingswijze

Neem twee mooie glazen met een inhoud van ongeveer 350 ml. Snijd de citroen in plakjes of in partjes en verdeel deze samen met de ijsklontjes over de glazenu

Schenk de tonic in de glazen. Neem een lepel en houd deze met de bolle kant naar boven, boven het glas. Giet over de bolle kant van de lepel de koffie in de glazen. Op deze manier vermengen de vloeistoffen niet direct en behoud je een mooi kleurverloop in het glas.

Drink deze caffe tonic op een warme dag voor wat verkoeling.

 

Tips 

Laat de koffie volledig afkoelen voor je hem gebruikt in deze caffe tonic. Voor dit recept kun je ook al kant-en-klare koude koffie kopen, bijvoorbeeld van het merk Batavia Coffee. 

Cold brew coffee en Dutch coffee zijn twee verschillende manieren om koude koffie te zetten. Een cold brew coffee wordt gezet door gemalen koffie op koud water te zetten, bijvoorbeeld in een weckpot. Laat dit mengsel een halve tot een één dag staan. Hierna wordt de koude koffie gefilterd en is deze klaar voor gebruik.
Dutch coffee wordt gezet door gemalen koffie langzaam te overgieten met ijskoud water. Deze zetmethode is een stuk bewerkelijker dan het zetten van een cold brew coffee. Het koude water neemt wel meer smaak op tijdens dit proces.

  • Share post

5 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *