groentespiesjes van de bbq

Cajun groentespiesjes van de BBQ

Vegetarisch barbecuerecept • 15 minuten


Ingrediënten (6 groentespiesjes)

½ courgette
1 (rode) paprika
3 bosuitjes
6 satéprikker

Voor de marinade
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 theelepels cajunkruiden
1 theelepel honing

 

Bereidingswijze

Was de groenten. Snijd de courgette in halve plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd paprika in blokjes van 2 bij 2 cm en snijd tot slot de bosui grof in stukjes van ongeveer 3 cm lang.

Meng in een ruime kom alle ingrediënten voor de marinade met elkaar. Doe hier de gesneden courgette, paprika en bosui bij en meng het geheel goed door totdat de cajunmarinade goed verdeeld is over alle groenten.

Verdeel de groenten in zessen en rijg dit op de satéprikkers.

Verhit een barbecue en grill de cajun groentespiesjes in ongeveer 4 minuten rondom goudbruin. De groenten mogen nog wat beetgaar en krokant zijn.

 

Tips

Week de satéprikkers vooraf in ruim water. Dit voorkomt dat deze verbranden op de barbecue.

Maak dit recept voor cajun groentespiesjes ook eens met andere groenten, bijvoorbeeld: cherrytomaten, aubergine of babymaïs.

 

Misschien vind je dit ook lekker

3 reacties op “Cajun groentespiesjes van de BBQ”

  1. Pingback: Zelf cocktailsaus maken (zonder alcohol) - StudioKOOK

  2. Pingback: Varkensspiesjes met honing-mosterdmarinade - StudioKOOK

  3. Pingback: Kip tandoori spiesjes (van de BBQ) - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.