cheeseburger met brie

Cheeseburger met brie, honing-mosterdsaus en uienrelish

Cheeseburger met gesmolten brie, klinkt dat niet fantastisch lekker? Een speciale twist aan een lekkere cheeseburger. Om het nóg beter te maken serveer je er een zelfgemaakte honing-mosterdsaus en makkelijke uienrelish bij. Deze cheeseburger met brie, honig-mosterdsaus en rode uienrelish moet je geproefd hebben. Echt comfort food!



Cheeseburger met brie

Ben jij een echte cheeseburgerliefhebber? Dan ben je bij dit recept aan het juiste adres! Voor deze luxe cheeseburger gebruik je geen gewone kaas, maar Franse brie! Deze brie smelt ontzettend goed en maakt ‘m ontzettend geschikt om te gebruiken op een cheeseburger. Om nog maar te zwijgen over de smaak, want brie is natuurlijk een o-ver-heerlijke kaas.


Zelfgemaakte honing-mosterdsaus

Deze cheeseburger met brie heeft een heerlijk saus: honing-mosterdsaus. Die kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen in de winkel, maar maak ‘m een keer zelf. Het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Alle ingrediënten voor deze honing-mosterdsaus vind je gewoon in de voorraadkast. Handig!


Wat is relish?

Een relish is een saus of bijgerecht dat gekenmerkt door gegaarde, ingelegde ingrediënten. Het heeft een zoetzure smaak. In dit recept gebruik je rode ui. Misschien doet dat je ook denken aan ingelegde rode uien, maar dan dus gegaard. Deze uienrelish gebruik je als beleg op je burger, een echte aanvulling op de brie, de burger én de honing-mosterdsaus. Je kunt eventueel wat extra maken van deze zelfgemaakte honing-mosterdsaus voorbij andere gerechten. Denk aan: een lekkere sandwich of bij een hotdog. Of leng ‘m aan met wat olie, water of extra yoghurt en gebruik ‘m als smakelijke dressing voor een groene salade.


Makkelijke uienrelish

Dit recept voor rode uienrelish maak je gewoon zelf. Een makkelijk recept, want zo blijft koken leuk. Alle verschillende componenten van deze burger maak je zelf, inclusief de uienrelish. Ik gebruik hiervoor wel een makkelijk recept voor uienreslish. Tip: ook voor deze relish geldt, je kunt eventueel meteen een extra grootte portie maken en bewaren in een schone pot in de koelkast. Uienrelish smaakt namelijk ook heerlijk op een sandwich of bij stamppot.

cheeseburger met brie

Cheeseburger met brie, honing-mosterdsaus en uienrelish

Cheeseburger met gesmolten brie. Klinkt dat niet fantastisch lekker? Om het nog beter te maken: een zelfgemaakte honing-mosterdsaus en een makkelijke uienrelish voor erop. Mmm!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans, Frans, Hollands
Porties 2 cheeseburgers

Ingrediënten
  

Voor de cheeseburgers:

  • 2 zachte bolletjes
  • 2 runderhamburgers
  • 50 gram brie
  • handje walnoten
  • 2 handjes rucola

Voor de honing-mosterdsaus:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels honing

Voor de rode uienrelish:

  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in ringen en bak deze aan. Zet na 2 minuten het vuur lager en stoof de uienringen ongeveer 10 minuten, totdat ze zacht en ietwat gekarameliseerd zijn. Voeg vervolgens de azijn en de honing toe, draai het vuur hoog en roer het geheel goed door. Laat de azijn bijna helemaal verdampen en draai het vuur uit. Breng de uienrelish op smaak met peper en zout en laat het geheel afkoelen in een apart bakje. Zet opzij tot gebruikt.
  • Verwarm een koekenpan en bak hier de hamburgers in aan één kant. Snijd intussen de brie in plakjes. Draai de hamburgers om en beleg de gebakken kant met de brie. Laat, terwijl je de hamburgers aan de andere kant bakt, de brie smelten. Doe een deksel op de pan om dit proces te versnellen.
  • Meng voor de honing-mosterdsaus alle ingrediënten met elkaar. Snijd de zachte bolletjes door de helft en rooster de binnenzijde eventueel onder de grill. Bestrijk de honing-mosterdsaus over de onderkant van de broodjes, leg hier de rucola op en verdeel hier verolgens de rode uienrelish over. Hak de walnoten grof. Leg de hamburgers met de gesmolten brie op de belegde broodjes en bestrooi met de gehakte walnoten. Dek als laatste af met de bovenkant van de bolletjes. Serveer de cheeseburgers met brie en honing-mosterdsaus direct.
Trefwoord Burgers, Cheeseburger, Honing-mosterdsaus, Makkelijk, Snel, Uienrelish

2 reacties op “Cheeseburger met brie, honing-mosterdsaus en uienrelish”

  1. Pingback: Smeuïge kaastosti met brie en pesto - StudioKOOK

  2. Pingback: Vegetarische geitenkaasburgers met vijgenjam - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating