chilidip voor nacho's

Chilidip (voor bij nacho’s)

Bij de borrel | 5 minuten


Ingrediënten

2 eetlepels crème fraîche of zure room
1 eetlepel chilisaus
1 theelepel water


Bereidingswijze

Het recept voor deze chilidip is eenvoudig. Meng de crème fraîche of zure room met het water. Schep dit vervolgens in een serveerbakje. Voeg de chilisaus toe en ‘spatel’ deze door de crème fraîche of zure room. Roer het niet helemaal door, maar zorg dat er een soort ‘swirl’ ontstaat.

Serveer de chilidip bij bijvoorbeeld nacho of tortillachips, maar ook lekker bij gewone chips of broodstengels.


Tips

Voor deze makkelijke en snelle chilidip hoef je maar 2 ingrediënten in huis te hebben. Dat maakt dit recept uitermate geschikt voor last minute visite en koken voor groepen. Lekker bij de borrel, maar ook als dip op een tafel vol smakelijke tapas.

Houd jij wel van een beetje tip? Voeg gerust wat meer pit toe door te kiezen voor een pittige chilisaus of gebruik wat (extra) chilivlokken of cayennepeper.