crostini met roquefort

Crostini met roquefort, rode ui en vijgenjam

Roquefort, rode ui en vijg, een fantastische combinatie van ingrediënten. Dat is waar dit recept over gaat. Deze ingrediënten combinatie doet het helemaal goed als hapje: crostini met roquefort, rode ui, vijgenjam en rucola. Zo onwijs lekker! Heerlijke al die uitgesproken smaken. Het zoute van de roquefort, van de rode ui en de vijgenjam maak je een heerlijke topping en de rucola geeft het nog net wat meer pit. Combineer deze heerlijke crostini met een stevige, smaakvolle rode wijn: de Carménère van Mapu.



Crostini met roquefort, rode ui en vijgenjam

Ik ben dol op hapjes en dol op spannende smaakcombinaties. Deze aspecten vind je beide terug in deze fantastisch lekkere crositini met roquefort. Deze blauwschimmelkaas heeft een pitte smaak. Super lekker om daar een zoete smaak tegenover te zetten. Ik gebruik daarvoor rode ui die je lekker laat karameliseren in de pan, op een laag vuurtje, en vijgenjam. Deze combinatie moet je gewoon geproefd hebben.

Deze twee lekkere componenten breng je samen op een krokant stukje brood. Gebruik hiervoor stokbrood of ciabatta, besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Even grillen en je hebt een heerlijke crostini, de perfecte drager voor die heerlijke smaken van roquefort, vijgenjam en rode ui.


Mapu Carménère

Van Kroon op het Werk ontving ik een fles Carménère van Mapu wijnen. Een lekkere, Chileense wijn, stevig van smaak en met rijke aroma’s. De dieprode kleur is prachtig en de smaak is kruidig met een aanhoudende afdronk. Het stevige karakter van de wijn past perfect bij het zoete van de rode ui en de vijgen én het pittige van de roquefort. Schenk dus zeker een glaasje Mapu Carménère in naast zo’n heerlijk crostini met roquefort!

crostini met roquefort

Crostini met roquefort, rode ui en vijgenjam

Crostini met roquefort, rode ui, vijgenjam en rucola. Deze ingrediënten combinatie doet het helemaal goed als hapje, zo onwijs lekker!
Bereidingstijd 15 min
Gang Amuse, Borrelhapje
Keuken Frans, Hollands

Ingrediënten
  

  • stokbrood
  • 2 grote, rode uien
  • 3 eetlepels vijgenjam
  • handje rucola
  • 50 gram roquefort
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd het stokbrood in plakjes. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster in een droge koekenpan, onder de grill in de oven of in een grillapparaat.
  • Maak de rode ui schoon en snijd deze in dunne (halve) ringen. Bak deze 10 minuten in wat olie aan totdat ze zacht zijn. Je kunt ze bakken met de deksel op de pan om het proces wat te versnellen.
  • Voeg vervolgens de vijgenjam toe en verwarm dit drie minuten mee.
  • Verdeel de rode uien over de geroosterde broodjes. Verbrokkel hierover de roqueufort en wat blaadjes rucola. Serveer direct. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating