groene curry met pangafilet en chinese kool

Curry met pangafilet en Chinese kool

Deze romige, maar toch pittige groene curry met pangafilet en Chinese kool is het ideale gerecht voor een doordeweekse avond. In slechts 25 minuten tover je dit heerlijke maal op tafel boordevol gezonde groenten en vis. Elke hap is ontzettend smaakvol door de rijke currypasta.



Groene curry met pangafilet, in een handomdraai op tafel

Een gezonde maaltijd die snel op tafel staat, dat willen we allemaal. Deze groene curry sluit hier helemaal bij aan. Heb je een recept om zelf groene curry pasta te maken? Voel je vrij om deze te gebruiken. Wil je extra snel klaar zijn? Kies dan voor een currypasta uit de supermarkt. Deze zijn lekker, maar toch snel. Zo sta je minder lang in de keuken voor dezelfde gezonde maaltijd.


Hoe pittig eet jij graag?

Bij curry denk je natuurlijk aan een rijk gebruik van specerijen en pittige smaken. Pas dit recept voor groene curry met pangafilet en Chinese kool helemaal aan aan jouw eigen smaak. Een verse rode peper over het eindresultaat is net wat frisser dan de peper mee gestoofd, maar geeft toch net dat beetje extra pit. Kies voor een milde toevoeging door de pitjes eerst uit het rode pepertje te snijden.

groene curry met pangafilet en chinese kool

Groene curry met pangafilet en Chinese kool

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters

Ingrediënten
  

  • 200 gram pangafilet
  • ¼ Chinese kool
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 3 eetlepels groene currypasta
  • 300 ml kokosmelk
  • rode peper naar smaak
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus

Voor erbij

  • gekookte rijst of naanbrood

Instructies
 

  • Maak de groenten schoon. Schil de ui en snipper deze vervolgens in kleine blokjes. Was de paprika en snijd deze in grove blokjes. Haal vervolgens de buitenste bladeren van de Chinese kool, was de kool en snijd deze vervolgens in grove blokjes. (Zie notities).
  • Gebruik je pangafilet uit de diepvries? Het werkt het beste wanneer deze al ontdooid is. Indien dit niet het geval is, kan de bereidingstijd langer worden.
    Snijd de pangafilet in grove blokjes, van ongeveer 2 bij 2 cm.
  • Maak de curry. Zet een ruime wokpan op het vuur met een beetje vetstof (boter of olie). Fruit hierin de ui glazig, in ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de blokjes paprika toe en bak deze nog 3 minuten mee. Doe de groene currypasta in de pan samen met de kokosmelk. Roer dit door en breng het geheel aan de kook. Laat de groene curry 8 tot 10 minuten op een laag vuur pruttelen.
  • Voeg na 10 minuten koken de pangafilet toe aan de groene curry. Kook de pangafilet in 3 minuten gaar in de curry. Voeg als laatste de gesneden Chinese kool toe en laat deze in 1 minuut slinken in de groene curry.
  • Houd je van wat extra pit? Maak de rode peper schoon en ontdoe eventueel van de zaden en zaadlijsten. Snijd de rode peper vervolgens in de dunne ringen en leg apart tot verder gebruik.
  • Serveer de groene curry. Verdeel de curry met pangafilet en Chinese kool over 3 tot 4 kommen. Serveer met wat gekookte rijst en/of naanbrood.
Trefwoord Makkelijk, Snel

1 reactie op “Curry met pangafilet en Chinese kool”

  1. Pingback: Groentecurry met kip - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.