currysoep met courgetti

Currysoep met courgetti

Zin in een lekkere, smaakvolle maaltijd die ook nog eens super gezond en voedzaam is? Zet dan deze currysoep met courgetti op het menu! Een heerlijke gebonden soep op basis van currypasta en kokos, gevuld met courgette-noedels. Noedels van courgette dus! Die maak je eenvoudig zelf en ik leg je in dit artikel uit hoe!



Currysoep met courgetti

Currysoep is een van mijn favorieten soepen. Ik maak het regelmatig en je vindt er op StudioKOOK dan ook meerdere recepten van. Onder deze alinea zal ik een aantal voor je opsommen ter inspiratie. Deze currysoep met courgetti maak ik vaak als ik zin heb ik een smaakvolle soep, maar niet te machtig. De curry-bouillon maak je eenvoudig zelf met currypasta, kokosmelk en een bouillonblokje. De courgetti is een lekkere, lichte, maar gezonde vulling voor de currysoep. Ideaal! Je hebt een lekkere gevulde soep, maar in plaats van noedels eet je noedels op basis van groenten.

Probeer ook eens deze recepten voor currysoep:


Courgetti maken met of zonder spiraalsnijder

Courgetti kun je eenvoudig zelf maken. Hiervoor koop je een courgette, snijd je de kop en kont eraf en schaaf je in de lengte met een juliennesnijder lange linten van de courgette. Je kunt ook een spiraalsnijder gebruiken. Deze heb je in verschillende uitvoeringen. De courgetti worden met een speciale spiraalsnijder gekruld omdat je de linten maakt met een draaiende beweging.

Heb je geen juliennesnijder of spiraalsnijder? Dan kun je ook gewoon de kaasschaaf gebruiken! Net zo makkelijk. Snijd de kop en kont van de courgette en snijd lange dunne linten, in de lengte, van de courgette. Je kunt ze iets minder breed maken door ze nog een keer in de lengte door te snijden met een mes tot een één of een paar centimeter breed.

currysoep met courgetti

Currysoep met courgetti

Deze currysoep met courgetti is lekker gezond, smakelijk en niet te machtig. Daarnaast is deze soep glutenvrij en koolhydraatarm.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bakje rode currypasta ± 3 eetlepels
  • 800 ml kokosmelk
  • 1000 liter groentenbouillon
  • 2 courgettes
  • 4 tomaten

En verder:

  • handje cashewnoten
  • spiraalsnijder

Instructies
 

  • Zet een ruime pan op het vuur en doe hier de currypasta, kokosmelk en de bouillon in. Breng dit aan de kook.
  • Snijd de tomaten in blokjes en doe deze in de soep. Laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen op een laag vuur.
  • Gebruik een spiraalsnijder om van de courgette lange slierten te snijden, zoals spaghetti en noedels. Doe de courgetti in de currysoep en verwarm een 1 minuut mee.
  • Schep de currysoep met courgetti in kommen en verdeel er wat cashewnoten over. Serveer de soep direct.
Trefwoord Gezond, Glutenvrij, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating