Eénpersoons hartige taartjes met ansjovis, tomaat en sjalot

Eénpersoons hartige taartjes met ansjovis, tomaat en sjalot

Hoofdgerecht met vis | 50 minuten (inclusief oventijd)


Ingrediënten (4 hartige taartjes met ansjovis)

4 plakjes bladerdeeg (kamertemperatuur)
100 gram crème fraîche
1 blikjes ansjovis
1 handje cherrytomaten of andere kleine tomaten
1 sjalotje
verse peterselie
eventueel: 4 kleine taartvormpjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet de kleine taartvormpjes in en bekleed ze met bakpapier. Vorm het bladerdeeg in de vorm en prik de bodem in. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Druk, wanneer de taartbodems uit de oven komen, het bladerdeeg wat plak indien dit omhoog gekomen is, zodat er weer een kuipje ontstaat. Verdeel de crème fraîche over de 4 hartige taartjes, maar laat de randje vrij.

Snijd intussen de tomaatjes in plakjes en verdeel deze over de hartige taartjes. Schil de sjalot en snijd deze in dunne ringen en verdeel ook de sjalot over de taartjes. Laat de ansjovis goed uitlekken, spoel eventueel af, en dep vervolgens droog. Leg de ansjovisfilets op de hartige taartjes.

Bak de hartige taartjes met ansjovis nog 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Snijd de peterselie fijn en strooi dit na het bakken over de hartige taartjes.

Tips

Van dit recept voor éénpersoons hartige taartjes met ansjovis, tomaat en sjalot maak je in een handomdraai ook een recept voor één grote hartige plaattaart. Verdubbel hiervoor de hoeveelheid ingrediënten. Plak de plakjes bladerdeeg met de randen aan elkaar zodat één grote plak ontstaat of gebruik koelvers bladerdeeg op rol. Bereid het recept verder zoals staat omschreven in het recept.

Serveer deze hartige taartjes met ansjovis bijvoorbeeld bij een high tea of tijdens een tapasavond! Alle high tea recepten vind je hier (klik). Alle tapasrecepten vind je hier (klik).