geplette komkommersalade

Geplette komkommersalade

Geplette komkommersalade, fantastisch lekker! Ook al klink “pletten” misschien een beetje als een gekke bereidingswijze, het resultaat is super smakelijk. Een salade waar je alleen maar meer van wil! En dat kan, want van dit recept maak je makkelijk een grote portie en wat extra’s om te bewaren in de koelkast voor de dagen erna.



Geplette komkommersalade

Een komkommersalade is heerlijk, ingemaakte komkommer is ontzettend lekker fris bij veel gerechten… Deze geplette komkommersalade heeft het beste van beide! De komkommer plet je makkelijk met bijvoorbeeld een pan of een deegroller. De komkommer wordt zo malser en valt wat uit elkaar. Je snijd de komkommer alleen nog grof om ‘m “hapklaar” te maken. De smaken van de dressing kunnen op deze manier goed opgenomen worden. Het resultaat is een heerlijke frisse komkommersalade met Oosterse smaken.


Serveer deze komkommersalade als bijgerecht

Eigenlijk vind ik deze salade lekker op elk moment van de dag en snoep ik er zelf tussendoor van. Wil je deze salade echt goed tot z’n recht laten komen, serveer hem dan als bijgerecht. Er zijn zoveel mogelijkheden! Alleen al tijdens de lunch of een goed picknick of high tea is deze komkommersalade een aangename afwisseling.

Of blijf in Oosterse sferen en serveer deze salade bij wat lekkere Oosterse gerechten. Bijvoorbeeld een lekker rijst- of noedelgerecht, bij Chinees stoofvlees (recept volgt!) en meer. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar één ding is zeker: deze geplette komkommersalade moet je geproefd hebben!

geplette komkommersalade

Geplette komkommersalade

Deze geplette komkommersalade is gezond, lekker fris en snel klaar!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Chinees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 2 theelepels fijn zout

Voor de dressing

  • 2 theelepels suiker
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels sojasaus

Toppings

  • fijngesneden bosui
  • verse bladpeterselie

En verder

  • een ruime en stevige plastic zak (schoon) bijvoorbeeld een diepvrieszak
  • iets op mee te pletten bijvoorbeeld een pan of deegroller
  • een vergiet of zeef

Instructies
 

  • Was de komkommer en snijd de kop en kont er vanaf. Snijd de komkommer in drie of vier stukken en doe deze in de plastic zak. Doe de zak dicht met zo min mogelijk lucht erin.
  • Plet de komkommer door rustig en met beleid op de komkommer te slaan met een zwaar voorwerp. Doe dit tot de komkommer gekneusd is.
  • Haal de komkommer uit de plastic zak en snijd deze grof. Doe de stukken komkommer in een vergiet of zeef en verdeel het zout erover. Laat zo minimaal 15 minuten uitlekken. Je zult zien dat de komkommer veel vocht verliest. Dit vocht gaan we niet gebruiken.
  • Maak intussen de dressing. Doe de azijn met de suiker in een klein pannetje en verwarm dit op laag vuur totdat de suiker opgelost is. Laat staan tot verder gebruik.
  • Giet de komkommer goed af en knijp eventueel wat uit als het lukt. Doe de komkommer in een serveerschaal en overgiet met de azijn. Voeg vervolgens de sojasaus en de sesamolie toe. Meng dit geheel goed door.
  • Verdeel de fijngesneden bosui en de grove bladpeterselie over de salade. Wil je wat pit toevoegen? Gebruik dan wat fijngesneden rode peper of chilivlokken.
  • Serveer de geplette komkommersalade direct, maar bewaren kan ook. Deze salade kun je goed voorbereiden en afgedekt bewaren in de koelkast. Restjes zijn de volgende dag ook nog heerlijk!
Trefwoord Gezond, Komkommer, Maaltijdsalade, Makkelijk, Snel

3 reacties op “Geplette komkommersalade”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating