gevulde champignons uit de oven met gorgonzola

Gevulde champignons uit de oven met gorgonzola

Heerlijke malse champignons in een lekkere tomatensaus, gevuld met gorgonzola. Een heerlijk gerechtje wat niet zal misstaan tijdens een Italiaanse maaltijd, op een heerlijke borrelplank of tijdens een tapasavond. Deze gevulde champignons uit de oven met gorgonzola is een absolute aanrader om te maken.


Champignons met allure!

Champignons gebruik ik graag in gerechten. Zijn passen zich eenvoudig aan aan smaken, maar ook als hoofdingrediënt in een gerecht doen ze het ontzettend goed. Met champignons in een gerecht voeg je in een handomdraai wat extra vitamines toe. In dit recept voor gevulde champignons uit de oven zijn ze de absolute ster van de avond. Deze champignons smaken heerlijk heerlijk bij de tomatensaus en de gorgonzolavulling. Van deze champignons met allure blijf je eten!


Gevulde champignons uit de oven

De oven in een veelgebruikt keukengereedschap en absoluut onmisbaar. Het maakt koken makkelijk, want zelf zit je op de bank of doe je alvast andere keukentaken. Zo geldt ook voor deze gevulde champignons uit de oven met gorgonzola. De steeltjes haal je makkelijk uit de champignons door ze te draaien. Je kunt ook een klein theelepeltje gebruiken. Vul ze vervolgens met die heerlijke vulling van die gorgonzola en roomkaas. Dat in combinatie met een lekkere tomatensaus en je wilt niet anders meer.


En verder…

  • Maak je de tomatensaus zelf? Je kunt de steeltjes van de champignons gebruiken als vulling in de tomatensaus. Vergeet niet het uiteinde eraf te snijden. Snijd ze vervolgens ragfijn.
  • Geen fan van gorgonzola? Maak dan een lekker mengsel van roomkaas (100 gram in plaats van 30 gram. Laat de gorgonzola weg) en verse kruiden. Voeg eventueel wat pesto toe.
  • Overvul de ovenschaal liever niet met saus. Dan worden de gevulde champignons niet te nat en kunnen ze goed bakken in de oven.
gevulde champignons uit de oven met gorgonzola

Gevulde champignons uit de oven met gorgonzola

Voorbereidingstijd 15 min
Oventijd 20 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Italiaans, Mediterraan, Spaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 10 champignons (ongeveer)
  • 150 gram tomatensaus
  • 30 gram roomkaas
  • 75 gram gorgonzola
  • 1 handje geraspte kaas
  • peper

En verder

  • ovenschaal, 18 x 18 cm (of vergelijkbaar)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Maak de champignons schoon door het vuil er vanaf te vegen. Haal het steeltje uit de champignons door te draaien of gebruik een klein theelepeltje.
  • Meng de roomkaas met de gorgonzola en breng dit (royaal) op smaak met zwarte peper. Vul de champignons met het gorgonzola-roomkaasmengsel.
  • Vet de ovenschaal in met wat olie en vul deze met de tomatensaus. Verwarm deze eventueel eerst kort in een pannetje of de magnetron. Je kunt de tomatensaus ook helemaal zelf maken.
  • Leg de champignons in de tomatensaus in de ovenschaal. Vul de ovenschaal met zoveel mogelijk champignons. Een beetje duwen en proppen mag, want de champignons zullen wat krimpen in de oven.
  • Bedek de champignons met de geraspte kaas en bak de gevulde champignons 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. De gevulde champignons zijn klaar als het gorgonzola-roomkaasmengsel gesmolten is en de kaas ovenop goudbruin en knapperig.
Trefwoord Oven, Ovenschotel, Tapas, Vegetarisch
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating