gevulde mini paprika's

Gevulde mini paprika met roomkaas en spek

Heerlijk, die snoepgroenten uit de supermarkt. Handig om mee te nemen en tussendoor even te snacken. Maar, je kunt er ook gewoon me koken natuurlijk! Daarom gebruikte ik de gekleurde mini paprika’s om lekker te vullen. Eet gevulde mini papprika lekker als snack. Mmm!



Snoepgroenten

Ken jij die kleine snoepgroenten uit de supermarkt? Vaak verpakt in een grote emmer. Ze snoepen makkelijk weg tussen. Door makkelijke én gezonde snack dus! Snoepgroenten heb je in verschillende varianten, onder andere tomaten, komkommers en paprika’s. Deze snoepgroenten zijn vaak vol van smaak juist omdat ze zo klein zijn. Ik gebruik ze niet alleen om tussendoor te snoepen, maar ook om lekker mee te koken.

Tip: kook jij liever vegetarisch? Laat de ontbijtspek dan gewoon weg!


Gevulde mini paprika

Paprika’s hebben een lekkere zoete smaak. De grote gevulde paprika’s heb je misschien al eens gezien. Een echte maaltijd! De kleine paprika’s kun je ook makkelijk vullen. Deze gevulde mini paprika’s eet je lekker als snack of serveer ze op een grote schaal samen met andere hapjes en maak een lekkere tapas of mezze avond van!

Ik vul de mini paprika’s met een vulling van roomkaas, geraspte kaas, bosui en rode peper voor wat pit. Een heerlijke combinatie. Ik wikkel een gevulde mini paprika nog om met een plakje ontbijtspek voor wat extra smaak. Liever vegetarisch? Laat de ontbijtspek dan gewoon weg!


Bij de borrel of het avondeten

Deze gevulde mini paprika’s schreeuwen natuurlijk om een gezellige borrel. Lekker met andere hapjes en een drankje. Dit is echt ideale makkelijke snack op basis van groenten. Je eet ze makkelijk uit het knuisje.

Geen borrelavondje, maar wel zin in een lekkere gevulde mini paprika? Maak er een lekkere tapas- of mezze avond van! Samen met andere lekkere gerechten maak je van een grote schaal met gevulde paprika’s met roomkaas een volwaardige avondmaaltijd. Ik zet wat lekkere gerechten om aan te vullen voor je op een rijtje:

Auberginehummus met granaatappelpitjes, verse peterselie en een gekookt eitje
Deze auberginehummus moet je geproefd hebben! Dit recept is makkelijk en bevat geen moeilijke ingrediënten. Deze zelfgemaakte, gezonde hummus is heerlijk om in te dippen!
Bekijk het recept
auberginehummus
Halloumi burgers met avocado, rucola en granaatappelpitjes
Halloumi burgers met avocado, rucola en granaatappelpitjes. Vier smakelijke ingrediënten op een broodje voor een fantastisch lekkere vega burger!
Bekijk het recept
halloumi burgers
Gevulde avocado met tonijnsalade
Zet avocado in de spotlights en maak deze heerlijke gevulde avocado met tonijnsalade. Lekker als gezond tussendoortje of de lunch.
Bekijk het recept
gevulde avocado met tonijnsalade
Börek met spinazie en feta
Turkse börek met spinazie en feta. Een heerlijke snack om zelf thuis te maken met spinazie, feta en filodeeg. Dit moet je proeven!
Bekijk het recept
börek met spinazie en feta
Pincho met courgette en aïoli
Bekijk het recept
pincho met courgette
gevulde mini paprika's

Gevulde mini paprika met roomkaas en spek

Gevulde mini paprika met roomkaas en spek. Een heerlijke snack op basis van groente voor bij de borrel. Lekker!
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 25 min
Gang Borrelhapje
Porties 20 gevulde mini paprika’s

Ingrediënten
  

  • 100 gram roomkaas
  • 10 mini paprika's
  • 75 gram geraspte kaas
  • ½ rode peper (zonder zaadjes)
  • 2 bosuitjes
  • plakjes ontbijtspek (optioneel)
  • panko/broodkruim + olie (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bosui en de rode peper fijn. Meng deze met de roomkaas en de graspte kaas.
  • Halveer de mini paprika's in de lengte en ontdoe van de zaden en de zaadlijsten. Vul de halveerde paprika's met het roomkaasmengsel.
  • Omwikkel de paprika's één keer ontbijtspek. Een half plakje is hiervoor genoeg. Ga jij voor de versie zonder vlees? Laat de ontbijtspek dan gewoon achterwege. Je kunt de paprika's eventueel nog bestrooien met wat extra geraspte kaas of wat panko/broodkruim en olie voor een krokant korstje.
  • Bak de gevulde mini paprika's 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Notities

Tip: je kunt deze gevulde mini paprika’s ook op de barbecue maken. Halveer de paprika’s in dat geval niet in lengte, maar snijd het dekseltje met het groene steeltje er royaal, recht vanaf. Vul de paprika in z’n geheel met het roomkaasmengsel. Doe het dekseltje weer op de paprika en zet eventueel vast met eet prikker. Rooster de paprika met vulling op de barbecue tot de paprika zachter is en grillstrepen heeft.
Trefwoord Makkelijk, Mezze, Tapas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating