gezonde wafels

Gezonde wafels met havermout en banaan

Ontbijt • 15 minuten


Ingrediënten (6 wafels)

150 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
2 rijpe bananen
100 ml melk
2 eieren
snufje zout

 

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten met elkaar en voeg hier de melk en de eieren aan toe. Klop goed door totdat alles goed gemengd is en er geen klontjes meer in het beslag zitten.

Prak de bananen fijn en meng deze door het beslag. Verhit een wafelijzer en vet het ijzer in met een beetje olie of boter. Giet een beetje van het beslag in het wafelijzer en doe deze dicht. Bak de gezonde wafels 3 tot 5 minuten totdat deze goudbruin en gaar zijn.

Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer deze gezonde wafels met havermout en banaan als ontbijt. Wafels over? Deze kun je prima bewaren en makkelijk meenemen, bijvoorbeeld voor de lunch of als gezonde snack.

 

Tips

Je kunt dit beslag volledig in de blender maken. In dit handige keukenapparaat worden alle ingrediënten goed gemengd en de bananen fijngemaakt tegelijkertijd.

Bereid je het beslag voor? Door de havermout zal het beslag iets indikken naar verloop van tijd. Is het te dik geworden? Voeg dan een scheutje water of melk toe en meng het geheel opnieuw.

Dit basisrecept voor gezonde wafels is de perfecte basis voor veel smaakmakers. Denk aan bijvoorbeeld pure chocolade, cranberry’s en/of noten.

Ben je op zoek naar meer gezonde recepten? Deze vind je hier.

4 reacties op “Gezonde wafels met havermout en banaan”

  1. Pingback: 14 x recepten voor Moederdag - StudioKOOK

  2. Pingback: Cake met groene thee en cranberry's - StudioKOOK

  3. Pingback: Basisrecept voor wafels (zoet en hartig) - StudioKOOK

  4. Pingback: Fibromyalgie en Voeding | Dit is wat ik eet op een dag (en waarom!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *