groentecurry met kip

Groentecurry met kip

Maak met dit recept een grote pan groentecurry met kip. Een pan vol rijke smaken, gezonde groenten en malse stukjes kip. Serveer met rijst en eventueel een lekker stukje brood. Deze makkelijke groentecurry is de ideale avondmaaltijd voor een doordeweekse dag.



Groentecurry met kip

Maak jij wel eens zelf curry? Zelf curry maken is helemaal niet moeilijk! Ik kies graag voor een lekkere currypasta en combineer dit met seizoensgroenten en eventueel met vlees of vis. In een zelfgemaakte curry kun je alle ingrediënten combineren die je lekker vind. Dat maakt dit recept zo veelzijdig. Deze groentecurry met kip bevat malse kippendijen, maar zit verder boordevol groenten. Ik kies graag voor een combinatie van verschillende groenten. Dit zorgt voor een afwisselende structuur en daarnaast weet je zeker dat je genoeg vitamines binnen krijgt.

Benieuwd naar meer lekkere recepten voor zelfgemaakte curry? Bekijk ook deze recepten eens:
Curry met pangafilet en Chinese kool
Rode curry met zoete aardappel en kippendijen
Aardappelcurry met spinazie


Dit kook je met restjes overgebleven curry

Van dit recept maak ik graag een lekkere grote portie. Dit is handig want zo kook je meteen voor twee (of meer dagen). De groentecurry met kip kun je deze volgende dag zo weer opwarmen in de pan. Voeg eventueel een scheut water toe zodat de curry lekker romig blijft. Er verdampt ten slotte veel vocht tijdens het bereiden op dag 1 én 2.

Wil je de curry op de tweede dag een andere draai geven zodat je niet twee dagen exact hetzelfde eet? Voeg dan 0,5 liter bouillon en een flinke scheut kokosmelk extra toe. Verwarm de curry goed door. Door de curry dunner te maken door aanlengen met bouillon en kokosmelk maak je in een handomdraai een heerlijke currysoep! Ook bij currysoep kun je prima rijst serveren. Maar denk ook aan: noedels, quinoa of rijstmie.

Wil je je laten inspireren door currysoeprecepten? Bekijk dan deze eens:
Currysoep met noedels en champignons
Currysoep met courgetti
Currysoep met gele spliterwten

groentecurry met kip

Groentecurry met kip

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Thais
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 blik kikkererwten (410 gram, uitlekgewicht: 240 gram)
  • 200 gram kip
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gram Thaise, rode currypasta (4 grote eetlepels)
  • 1 à 2 bosuitjes
  • 300 gram rijst

Instructies
 

  • Maak de ui schoon, was de courgette, de paprika en de cherrytomaten en laat de kikkererwten uitlekken. Snipper de ui en fruit deze in een ruime pan met wat vetstof op middelhoog vuur aan.
  • Snijd intussen de kip in blokjes. Snijd ook de courgette en de paprika alvast in blokjes en zet apart tot verder gebruik. Voeg de kip toe aan de pan en bak deze gaar. Voeg hierna de courgette en de paprika toe en bak even mee.
  • Voeg de currypasta toe aan pan, fruit 3 minuutjes mee en schenk vervolgens de kokosmelk erbij. Voeg de uitgelekte kikkererwten ook toe aan de groentecurry. Breng de curry aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Wordt de curry ietwat droog of is de saus niet zo vloeibaar, voeg dan tot 150 ml water toe aan de pan.
  • Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Doe de laatste 3 minuten de cherrytomaten bij de groentecurry en laat ze zacht worden. Snijd intussen de bosui in fijne ringen en zet apart tot verder gebruik.
  • Verdeel de rijst over 4 borden en schep een gewenste hoeveelheid van de groentecurry met kip erbij. Strooi wat fijngesneden bosui over het geheel en serveer direct.
Trefwoord Curry, Kip, Koken voor groepen
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating