hamburgers met coleslaw

Hamburgers met coleslaw

Op zoek naar een makkelijk en snel gerecht voor de BBQ? Met deze hamburgers met coleslaw sla je twee vliegen in één klap! Ideaal voor een gezellig barbecue avondje met vrienden. Deze sappige burgers me een frisse, knapperige koolsla slaat niemand over!



Hamburgers met coleslaw

De hamburger op de BBQ is een echte klassieker die uiteraard niet mag ontbreken wanneer je een barbecue-etentje organiseert. Hij is snel klaar, je eet hem los, met saus of op een broodje, en iedereen vind hem lekker. Deze hamburger serveer je met een zelfgemaakte coleslaw. Nog zo’n heerlijke klassieker! Het basisrecept voor koolsla vind je al op StudioKOOK.

Koolsla (basisrecept)
Bekijk het recept
koolsla

Koolsla, ook wel bekend als coleslaw, is een frisse en knapperige salade op basis van kool. Je kunt er lekker meer variëren en je favoriete smaken toevoegen. Het fijne aan deze salade is dat de basis altijd knapperig blijft door de rauwe kool. Groenten die ook vaak worden toegevoegd zijn: gesnipperd ui, verse peterselie en wortel.

Zin in wat gevarieerde recepten voor coleslaw? Bekijk ook deze recepten:
Koolsalade met wasabi en warmgerookte zalm
Coleslaw met sticky chicken


Twee vliegen in één klap

Een sappige hamburger is al heerlijk op zich. Serveer er wat cocktailsaus bij of misschien een beetje knoflooksaus en je bent klaar. Maar serveer hem op een broodje met koolsla en je maakt er een voedzame, maaltijd burger van waar iedereen van zal smullen!

De coleslaw is ook een veelzijdig gerecht. Voor deze burger vormt het een heerlijke frisse basis. Maar, deze coleslaw is ook heerlijk om los te eten. Lekker bij een stukje vlees, vis of wat krokant gebakken aardappeltjes.

hamburgers met coleslaw

Hamburgers met koolsla

Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 6 hamburgers

Ingrediënten
  

  • 6 hamburgers
  • 6 hamburgerbroodjes
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 2 tomaten
  • saus, naar keuze (bijvoorbeeld: ketchup, mayonaise of barbecuesaus)

Voor de coleslaw

  • 250 gram spitskool (fijngesneden)
  • 100 gram wortel (julienne of geraspt)
  • 1 bosui (fijngesneden)
  • ½ bosje platte peterselie (fijngesneden)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels honing

Instructies
 

  • Halveer de hamburgerbroodjes en leg deze met de binnenzijde op de grill, koekenpan of de BBQ. Leg hiernaast de hamburgers en de plakjes spek.
  • Haal de broodjes er na een aantal minuten vanaf, als ze krokant en goudbruin verkleurd zijn. Bak de hamburgers tot ze gaar zijn en het spek totdat deze uitgebakken is.
  • Bestrijk de onderste helft van de hamburgerbroodjes met een saus naar keuze.
  • Maak de koolsla. Meng de mayonaise, citroensap, honing en de mosterd met elkaar en breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg hier de fijngesneden spitskool, de wortel, de bosui en de verse peterselie aan toe. Meng het geheel goed door.
  • Verdeel over elk onderste deel van de hamburgerbroodjes één of twee eetlepels koolsla. Leg hier op de hamburgers en de plakjes spek. Snijd intussen de tomaten in plakjes en beleg elke hamburger met wat plakjes tomaat.
  • Dek de hamburgers met koolsla af met de bovenste helft van het hamburgerbroodje.

Notities

Je kunt deze hamburgers met coleslaw bereiden naar keuze. Maak ze binnen in de koekenpan, maar je maakt ze net zo eenvoudig buiten op de BBQ.
Trefwoord Barbecue, Burgers, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating