ijsthee met citroen en munt

Ijsthee met citroen en munt

Dranken | 10 minuten + koelen Ingrediënten (4 glazen ijsthee met citroen en munt)

1 liter water
3 zakjes thee
1 citroen, schijfjes
5 takjes munt
2 à 3 eetlepels honing
Eventueel extra citroen en munt


Bereidingswijze

Kook het water in de waterkoker of een pan. Voeg de zakjes thee, de citroen en de munt toe en laat de het geheel minimaal 30 minuten trekken. De thee hoeft niet meer te koken, het kan dus al wat afkoelen, maar zet de ijsthee met citroen en munt nog niet in de koelkast.

Haal de zakjes thee, de citroen en de verse munt uit het water. Knijp de citroen eventueel uit. Proef de ijsthee en breng het geheel vervolgens op smaak met honing. Je kunt de ijsthee zo zoet maken als je zelf wil.

Zet de ijsthee met citroen en munt in de koelkast en laat minimaal 2 uur afkoelen. Je kunt de ijsthee ook een avond of een dag van te voren maken, zodat je zeker wat dat hij lekker koud is!

Schenk de ijsthee met citroen en munt in vier of vijf glazen. Voeg wat ijsklontjes toe en eventueel nog wat extra schijfjes citroen en wat takjes verse munt. Drink hem lekker koel, op een warme dag.


Tips

Deze ijsthee kun je helemaal naar eigen smaak bereiden. Houd je van zoet? Voeg nog een lepeltje honing toe. Of maak hem extra fris met wat meer citroen.

Gebruik voor dit recept een zachte theesoort zoals rooibos of groene thee.

Je kunt deze ijsthee met citroen en munt eventueel maken in een extra grote portie. Je kunt hem eenvoudig 2 dagen in de koelkast bewaren.

Verse citroen in een drankje is heerlijk, vooral in deze ijsthee. Bekijk ook eens deze kooktip: ‘Kooktip #4: zo heb je altijd verse citroen in huis voor een verkoelend drankje’.

Houd bij het op smaak brengen van de ijsthee dat de thee, wanneer deze is afgekoeld, altijd minder intens van smaak is. Wees niet te enthousiast met het toevoegen van de honing, maar de ijsthee zal wat minder zoet uitvallen wanneer deze is afgekoeld, dan wanneer de thee nog warm is.

  • Share post

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *