italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas

Italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas

Ben jij dol op tonijn én op de Italiaanse keuken? Dan is deze Italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas echt iets voor jou! Dit recept is niet alleen fan-tas-tisch lekker en smaakvol, je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Met een paar simpele wijzigingen serveer je dit recept als éénpersoons comfort food, snelle pasta salade of makkelijke bijgerecht voor een groep. En dat met minimale moeite. Wat wil je nog meer?



Italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas

Een hele mond vol, maar dan heb je ook een fantastisch lekkere salade: Italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas. Dit recept bevat alleen maar lekkere dingen. Een smakelijke basis van gezonde veldsla. Meer groenten voeg je toe in de vorm van courgette en paprika die je lekker hebt geroosterd. De zoete smaken komen dan meteen naar boven. Lekker! De tonijn uit blik is smaakvol, net als de Parmezaanse kaas. Alsof dat nog niet genoeg voeg je ook nog wat olijven, zongedroogde tomaten en een lekkere pestodressing toe. Wat wil je nog meer?


Veelzijdig koken met minimale moeite

Voor een éénpersoons maaltijd is een salade natuurlijk ideaal. Daar is deze Italiaanse tonijnsalade zeer geschikt voor. Voor wat extra vulling kun je ook nog kiezen voor wat extra gekookte pasta. Deze geeft de salade net wat meer body. Handig, want door pasta toe te voegen kun je deze tonijnsalade ook snel omtoveren van 1 naar een 2-persoons maaltijd.

Bekijk hier meer éénpersoons recepten (klik).

Kook je voor meer personen? Geen probleem! Dit recept is voldoende als bijgerecht, samen met meer lekkere Italiaanse gerechten, voor 3 tot 4 personen. Verdubbel gewoon de hoeveelheid ingrediënten voor een grotere salade of voeg ook wat extra gekookte pasta toe. Makkelijk!

Bekijk hier meer Italiaanse recepten (klik).

italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas

Italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas

Deze heerlijke tonijnsalade heeft een smakelijke Italiaanse twist. De heerlijke pestodressing en de Parmezaanse kaas flakes combineren perfect bij de tonijn en de gegrilde courgette en paprika. Lekker!
Bereidingstijd 15 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 zak veldsla ongeveer 85 gram
  • 1 blikje tonijn
  • ½ courgette
  • 1 rodepaprika
  • 10-15 groene olijven
  • Ongeveer 6 zongedroogde tomaten
  • Parmezaan flakes
  • Voor de dressing:
  • 2 tl pesto
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Was de courgette en rode paprika. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Verwarm een grillpan of grilltoestel en grill hierin de plakjes courgette. Snijd de groene steel uit de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Grill ook de paprika in de grillpan of in het grilltoestel. Laat de gegrilde groenten, om te voorkomen dat de rest van de salade slap wordt, ietwat afkoelen tot verder gebruik.
  • Doe de veldsla in een royale saladekom. Snijd de zongedroogde tomaat in fijne reepjes, de olijven in grove plakjes en laat de tonijn uitlekken. Meng deze ingrediënten alvast door.
  • Meng voor de dressing de pesto, de olie en de citroensap met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schenk de pestodressing over de tonijnsalade.
  • Voeg de gegrilde groenten toe aan de salade met tonijn, meng het geheel goed door en maak het af met wat Parmezaan flakes naar smaak. Ik gebruik het liefst zo’n 2 à 3 eetlepels.
  • Serveer de Italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas bijvoorbeeld bij de BBQ (klik voor alle barbecuerecepten), een lekkere pasta (klik voor alle pastarecepten) of wat vers brood voor een lichte maaltijd. Wil je dit recept omtoveren tot een echte maaltijdsalade? Scroll dan even door naar de tips.

Notities

Voor dit recept gebruik ik de tonijn in zonnebloemolie van Princes. Dit visvlees is lekker zacht en mals doordat deze op zonnebloemolie wordt bewaard. Ideaal voor deze Italiaanse tonijnsalade dus! Benieuwd naar al mijn recepten met vis van Princes? Deze vind je hier!Deze Italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas is een lekker recept dat je kunt gebruiken als bijgerecht of als lichte avondmaaltijd (1 pers.). Wil je dit recept omtoveren tot een voedzame maaltijdsalade? Voeg dan ongeveer 100 gram gekookte pasta toe (voor 2 personen).
Als bijgerecht kun je deze Italiaanse tonijnsalade serveren voor 2-3 personen of voor voor 3 tot 4 personen, met pasta.
Trefwoord Gezond, Maaltijdsalade, Makkelijk, Snel
  • Share post