italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas

Italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas

Bijgerecht met vis | 15 minuten


Ingrediënten (2 pers.)

1 zak veldsla (ongeveer 85 gram)
1 blikje tonijn in zonnebloemolie
½ courgette
1 (rode)paprika
10-15 groene olijven
Ongeveer 6 zongedroogde tomaten
Parmezaan flakes

Voor de dressing:
2 tl pesto
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olie
peper en zout

Bereidingswijze

Was de courgette en rode paprika. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Verwarm een grillpan of grilltoestel en grill hierin de plakjes courgette. Snijd de groene steel uit de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Grill ook de paprika in de grillpan of in het grilltoestel. Laat de gegrilde groenten, om te voorkomen dat de rest van de salade slap wordt, ietwat afkoelen tot verder gebruik.

Doe de veldsla in een royale saladekom. Snijd de zongedroogde tomaat in fijne reepjes, de olijven in grove plakjes en laat de tonijn uitlekken. Je kunt eventueel wat van de olie gebruiken voor de dressing. Meng deze ingrediënten alvast door.

Meng voor de dressing de pesto, de olie en de citroensap met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schenk de pestodressing over de Italiaanse tonijnsalade.

Voeg de gegrilde groenten toe aan de salade met tonijn, meng het geheel goed door en maak het af met wat Parmezaan flakes naar smaak. Ik gebruik het liefst zo’n 2 à 3 eetlepels.

Serveer de Italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaan flakes bijvoorbeeld bij de BBQ (klik voor alle barbecuerecepten), een lekkere pasta (klik voor alle pastarecepten) of wat vers brood voor een lichte maaltijd. Wil je dit recept omtoveren tot een echte maaltijdsalade? Scroll dan even door naar de tips.

Italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas

Tips

Voor dit recept gebruik ik de tonijn in zonnebloemolie van Princes. Dit visvlees is lekker zacht en mals doordat deze op zonnebloemolie wordt bewaard. Ideaal voor deze Italiaanse tonijnsalade dus! Benieuwd naar al mijn recepten met vis van Princes? Deze vind je hier!

Deze Italiaanse tonijnsalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas is een lekker recept dat je kunt gebruiken als bijgerecht of als lichte avondmaaltijd (1 pers.). Wil je dit recept omtoveren tot een voedzame maaltijdsalade? Voeg dan ongeveer 100 gram gekookte pasta toe (voor 2 personen).

  • Share post