jasmijn ijsthee met vlierbloesem en munt

Jasmijn ijsthee met vlierbloesem en munt

Dranken | 5 minuten + koelen


Ingrediënten (3-4 glazen)

1 liter water
5 zakje jasmijnthee
ongeveer 150 ml vlierbloesemsiroop
1 bosje munt (ongeveer 40 gram, + eventueel wat extra voor de garnering)
eventueel: ijsklontjes


Bereidingswijze

Breng het water aan de kook en schenk hierna over in bijvoorbeeld een hittebestendige litermaat. Doe de zakjes jasmijnthee in het warme water en laat het geheel zo trekken. Wanneer het water wat is afgekoeld, kun je de jasmijnthee alvast in de koelkast zetten om af te koelen.

Haal de zakjes thee, wanneer de jasmijnthee volledig is afgekoeld, uit de litermaat. Voeg de takjes munt samen met de vlierbloesemsiroop toe aan de jasmijn ijsthee en laat zo nog 30 minuten tot een uur staan.

Schenk de jasmijn ijsthee met vlierbloesem en munt in glazen en serveer deze ijskoud. Lekker met wat extra ijsklontjes en een takje munt.


Tips

Maak deze jasmijn ijsthee met vlierbloesem en munt de avond voor een warme dag zodat je zeker weet dat je ijskoud kunt genieten van deze dorstlesser!

Deze verfrissende ijsthee vlierbloesem misstaat niet tijdens een picknick. Neem ‘m mee in een thermosfles zodat deze lekker koel blijft. Meer recepten voor bij de picknick vind je hier.

  • Share post