kikkererwtencurry

Kikkererwtencurry met rode peper en limoen

Deze kikkererwtencurry is echt comfort food! Dit gezonde recept is niet alleen ontzettend lekker, maar dit gerecht zet je ook nog eens binnen 20 minuten op tafel. Ideaal als maaltijd op een doordeweekse dag. Dit recept is vegetarisch, veganistisch en glutenvrij. De kikkererwten bevatten veel vezels wat dit recept voedzaam en gezond maakt.



Kikkererwtencurry

Dol op curryrecepten? Dan is deze kikkererwtencurry echt iets voor jou! Voor dit recept fruit je lekkere smaakmakers, zoals ui, knoflook en rode peper aan. Dit is de basis voor deze curry. Om de currysaus te maken gebruik je rode currypasta. Dit is dus een rode curry met kikkererwten! De currypasta is ook super smaakvol, zo lekker in dit comfort food recept.

De currypasta kun je samen met de kikkererwten uit blik, vooraf even goed uit laten lekken, en de kokosmelk toevoegen. Je hoeft de curry nu alleen nog maar even te laten pruttelen. Dit duurt minimaal 10 minuten, maar 15 minuten of zelfs 20 minuten is ook prima. In deze kooktijd kunnen al die lekkere smaken uit de curry zich ontwikkelen.

In de tussentijd heb jij tijd om nog wat rijst te koken en de garneringen te bereiden. Vergeet ook niet om de tafel alvast te dekken. Alleen nog opscheppen en je bent klaar om aan tafel te gaan!


Limoen, rode peper en cashewnoten

Deze kikkererwtencurry is ontzettend lekker op zich. Serveer de curry met wat gekookte rijst. Om dit gerecht helemaal af te maken, bestrooi je de curry met lekkere garneringen. Ik kies voor fijngesneden bosui, wat plakjes rode peper, limoensap en wat cashewnoten.

De bosui en de rode peper voegen iets pittigs en iets fris toe aan de curry, allebei op hun eigen manier. De limoensap is lekker fris, echt een ingrediënt om niet te vergeten toe te voegen! De cashewnoten geven het gerecht een lekkere bite. Een heerlijk gerecht!

kikkererwtencurry

Kikkererwtencurry met limoen en rode peper

Kikkererwtencurry. Deze rode curry met kikkererwten is echt comfort food. Klaar in 20 minuten. Gezond, snel en zo lekker!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien (fijngesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (fijngesnipperd)
  • 1 rode peper (in fijne plakjes)
  • 2 blikken kikkererwten (à 400 gram per stuk)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 eetlepel maïzena + 1 eetlepel water (optioneel)
  • 2 bosuitjes (fijngesneden)
  • 1 limoen
  • cashewnoten

Voor erbij:

  • gekookte rijst

Instructies
 

  • Fruit de ui, de knoflook en de rode peper aan in een ruime wokpan. Laat de kikkererwten goed uitlekken en voeg deze na een paar minuten toe aan de wokpan, samen met de currypasta en de kokosmelk. Breng de curry aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten pruttelen.
  • Meng de maïzena met het water totdat er geen klontjes meer ontstaan. Voeg dit maïzenapapje toe aan de curry als de curry klaar is met pruttelen. Roer direct goed door en laat de curry nog een paar minuten doorkoken. Zet hierna het vuur uit.
    Het maïzenapapje zorgt ervoor dat de curry net iets meer gebonden wordt en dat de curry een mooie glans krijgt. Deze stap kun je eventueel overslaan.
  • Snijd de limoen in partjes. Serveer de kikkererwtencurry met de gekookte rijst en een partje limoen die je kunt uitknijpen over de curry. Lekker met cashewnoten en bosui. Eet smakelijk!
Trefwoord 20 minuten, Gezond, Makkelijk, Snel, Veganistisch, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating