klassieke hotdog

Klassieke hotdog (makkelijk recept!)

Lunch | 10 minuten



Ingrediënten (4 x klassieke hotdog)

4 bolletjes
8 hotdog- of knakworstjes (blik)
ongeveer 16 kleine augurken
gebakken uitjes
ketchup (en eventueel mayonaise) naar smaak


Bereidingswijze

Bereid de hotdog- of knakworstjes volgens aanwijzingen op de verpakking of: doe de worstjes in een ruime pan met het vocht uit het blik. Leng dit, indien de worstjes niet helemaal onder staan, aan met wat water uit de kraan. Verwarm de worstjes op laag vuur in het water, maar laat niet koken. Wanneer het bijna kookt zijn de worstjes warm.

Snijd de augurken in de lengte in 2 of 3 stukken en snijd de bolletjes over de lengte in. Leg twee hotdog- of knakworstjes in het bolletjes en verdeel hiertussen ook de plakjes augurk.

Verdeel de ketchup (en mayonaise) over de klassieke hotdogs en maak het af met wat gebakken uitjes. Een klassieke hotdog kun je eten als lunch, maar is ook lekker als makkelijk diner. Vul het geheel simpelweg aan met een kom soep of een groene salade.

  • Share post