komkommer kimchi

Komkommer kimchi – snel, makkelijk en gezond!

Deze komkommer kimchi maak je snel en makkelijk zelf. Met een handvol ingrediënten en lekkere Koreaanse smaakmakers zet je dit gezonde bijgerecht in no-time op tafel. Deze komkommer kimchi is lekker fris, een beetje pittig en gezond.



Komkommer kimchi

Kimchi kun je eenvoudig zelf maken. Kimchi bestaat traditioneel uit gefermenteerd kool en eventueel andere groenten. Ik maak een lekker, frisse versie met komkommer. Dit recept voor zelfgemaakte kimchi is lekker snel en makkelijk. Iedereen kan dit dus maken!

Deze komkommer maak ik maar al te graag. Maak de kimchi, laat even staat op het aanrecht bij kamertemperatuur zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen en bewaar ‘m daarna in de koelkast.


Koreaans bijgerecht

Deze komkommer kimchi is ideaal om in huis te hebben. Serveer ‘m bij lekker wat andere Koreaanse gerechten zoals Koreaanse kippenvleugeltjes uit de oven of maak er deze Kimchi tosti met Srirachasaus en lekker veel kaas mee.

Dit recept is een heerlijk bijgerecht voor bij lekkere rijstgerechten, salades, vlees- of vis of lekker bij de barbecue!

komkommer kimchi

Komkommer kimchi

Heerlijke, Koreaanse komkommer kimchi. Lekker als bijgerecht, makkelijk en snel om te maken.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Koreaans
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

Voor de komkommer:

  • 1 komkommer
  • ½ eetlepel zout

Voor de marinade:

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Srirachasaus (of een andere pittige saus, naar smaak)

Instructies
 

  • Snijd de komkommer grof en meng met het zout. Laat 20 minuten staan zodat de komkommer onttrekt aan vocht. Spoel de komkommer hierna af en dep goed droog.
  • Meng intussen de ingrediënten voor de marinade. Schenk deze over de komkommer en meng goed door. Laat de komkommer even marineren. In ieder geval een kwartiertje, maar hoe langer, hoe lekkerder!
  • Zet na een paar uur in de koelkast als je het wil bewaren.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating