kruisbessen plaattaart

Kruisbessen plaattaart met brie, rauwe ham en honing

Kruisbessen plaattaart, een lekkere, hartige bladerdeegtaart met kruisbessen. Want ja, kruisbessen hoef je niet alleen in zoete gerechten te verwerken! Combineer kruisbessen met brie, rauwe ham en honing en samen met de krokante bladerdeegbodem heb je een heerlijke, lichte zomermaaltijd!



Hartige kruisbessen plaattaart

Kruisbessen zijn zoetzure besjes van ongeveer een centimeter groot. Erg lekker om zo, los uit de hand, te eten. Maar, je kunt er ook heerlijke gerechten mee maken. Ik combineer kruisbessen graag met hartige ingrediënten. Deze hartige plaattaart met kruisbessen is daar een heel goed voorbeeld van! Je maakt een lekkere hartige taart met een bladerdeegbodem. Het bladerdeeg leg je gewoon op de bakplaat. Vervolgens beleg je deze met lekkere ingrediënten. In dit geval dus: kruisbessen!


Bladerdeegtaart met kruisbessen

Deze bladerdeegtaart met kruisbessen beleg je met het zoetzure fruit, lekker wat plakjes brie en daar ‘drizzle’ je wat honing over. Met een lepeltje, het hoeft niet overal gelijk te zijn. Deze plaattaart bevat veel speelse smaken, dat maakt dit recept juist zo lekker! Maak de plaattaart met kruisbessen af met rauwe ham. Deze verdeel je in kleine ‘propjes’ en leg je tussen de ander ingrediënten. Bak de taart af in 20 minuten, dan is de kaas lekker gesmolten en de ham krokant, en je hebt een heerlijke lichte zomermaaltijd!

kruisbessen plaattaart

Kruisbessen plaattaart met brie, rauwe ham en honing

Kruisbessen plaattaart, een lekkere, hartige bladerdeegtaart met kruisbessen. Lekker met brie, rauwe ham en honing.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk bladerdeeg op rol (koelvers)
  • 200 gram kruisbessen (wit en rood)
  • 80 gram rauwe ham
  • 200 gram brie
  • 3 eetlepels honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de kruisbessen en snijd de brie in plakjes.
  • Verdeel de brie, de ham (in kleine 'propjes' of bergjes) en de kruisbessen over het bladerdeeg. Bak de plaattaart in 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de kruisbessen plaattaart uit de oven de verdeel de honing erover. Serveer deze plaattaart warm of lauwwarm. Eet smakelijk!
Trefwoord 5 ingrediënten, Makkelijk, Snel, Zomer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating