loaded hummus

Loaded hummus met pittige gehaktballetjes en geroosterde groenten

Loaded hummus, heb jij het al eens gegeten? Een rijkgevuld bord met als basis lekker veel hummus. Vul dit aan met lekkere toppings zoals deze pittige gehaktballetjes en geroosterde groenten. Echt comfort food!



Loaded hummus

Hummus ken je misschien wel als lekkere dip als bijgerecht of voor bij de borrel. Zet hummus in de hoofdrol en maak deze heerlijke loaded hummus met pittige gehaktballetjes en geroosterde groenten. De basis is eenvoudig. Neem een royaal bord en verdeel hier flink wat hummus over. Je kunt kiezen of je deze zelf wil maken (klik voor recept) of wil kopen.

Rooster de groenten 20 minuutjes in de oven en maak intussen de pittige gehaktballetjes. Lekker met Srirachasaus, wat honing en sesamzaadjes. Verdeel de toppings over de hummus, voeg nog wat zonnebloempitten en olijven toe en je loaded hummus is klaar! Lekker om te delen.


Avondeten of lekker bij de borrel

Dit recept eet ik graag als avondeten. Lekker met wat flatbread of Turks brood. Maar, deze loaded hummus is ook ideaal voor bij de borrel. Maak een lekkere grote schaal, serveer er wat brood en toastjes bij en deel deze gezellige met je gezelschap!

Als recept voor het avondeten kun je hier met 2 personen van eten. Serveer deze loaded hummus bij de borrel, dan kun je in ieder geval met 6 personen eten van dit recept.

loaded hummus

Loaded hummus met pittige gehaktballetjes en geroosterde groenten

Deze loaded hummus met pittige gehaktballetjes en geroosterde groenten is lekker om te serveren als avondeten of deel een grote schaal met je gezelschap bij de borrel!
Bereidingstijd 30 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Midden-Oosters
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram hummus
  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 60 gram olijven (uitlekgewicht)
  • 1 handje pompoenpitten
  • 5 pitabroodjes (of ander brood/dippers naar keuze)

Voor de pittige gehaktballetjes

  • 250 gram soepballetjes
  • 3 eetlepels Srirachasaus (of naar smaak)
  • eetlepel honing
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette en de paprika in blokjes, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bak de soepballetjes goudbruin en gaar. Voeg de Srirachasaus en de honing toe en meng goed door. Meng de maïzena met het water, voeg toe aan de gehaktballetjes en roer direct goed door. Laat het geheel pruttelen op laag vuur tot de saus is ingedikt tot de gewenste dikte. Meng de sesamzaadjes met de gehaktballetjes.
  • Verdeel de hummus over een mooie serveerschaal. Leg hierop de geroosterde groenten en de pittige gehaktballetjes. Verdeel vervolgens nog de olijven en de pompoenpitten over het geheel. Serveer met pitabrood om lekker te dippen.

Notities

Als recept voor het avondeten kun je hier met 2 personen van eten. Serveer deze loaded hummus bij de borrel, dan kun je in ieder geval met 6 personen eten van dit recept.
Trefwoord Comfort food, Gezond, Makkelijk, Picknick, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating