makkelijke tomatensoep

Makkelijke tomatensoep

Soep • 20 minuten


Ingrediënten (6 pers.)

1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
500 gram tomatenpassata
400 gram tomatenblokjes
1 liter bouillon
peper en zout

 

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in een ruime pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren. Giet de tomatenpassata, tomatenblokjes en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur laag wanneer de tomatensoep kookt. Laat het geheel 5 tot 10 minuutjes pruttelen. Breng hierna eventueel op smaak met peper en zout.

Wil je een soep met een grove structuur, dan kun je de soep meteen serveren. Het is een gebonden soep, maar de tomatenblokjes geven het geheel wat bite. Wil je liever een gladde soep dan kun je er voor kiezen om de soep de mixen met een staafmixer. Deze makkelijke tomatensoep is met een lekkere sandwich of salade een volwaardige maaltijd.

 

Tips

Met dit basisrecept voor makkelijke tomatensoep kun je nog alle kanten op. Optie 1 is al gegeven: wil je een grove soep of wil je een gladde soep. De keuze is aan jou om te pureren of niet. Verder kun je met nog veel meer opties aan deze soep je eigen draai geven. Denk aan: verse gehaktballen of voeg extra groenten toe voor een tomaten-groentensoep.

Ik vind de ietwat zure smaak van deze soep al heerlijk op zich. Wil je liever een wat zachtere smaak? Voeg dan een klein beetje suiker toe. Begin met een theelepel, dit maakt als veel verschil. Je kunt altijd nog een extra theelepel suiker toevoegen als het nog niet naar je smaak is.

  • Share post

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *