mini vispasteitjes met makreel en ei

Mini vispasteitjes met makreel en ei

Ontbijt | 15 minutenIngrediënten

12 mini pasteibakjes
1 blikje makreel
2 eieren
± 10 gram verse bieslook
3 eetlepels mayonaise
peper en zout


Bereidingswijze

Bereidt de pasteibakjes zoals aangegeven op de verpakking.

Breng een pan water aan de kook. Doe de eieren, wanneer het water kookt, in de pan en kook ongeveer 8 minuten. Wil je weten hoe je je eitje altijd perfect kunt koken? Klik dan hier.

Laat de eieren schrikken door koud water over de gekookte eieren (in schil) te spoelen. Pel de eieren en snijd ze vervolgens in fijne blokjes. Je kunt eventueel een eetlepel van de blokjes ei apart houden voor de garnering. Dit geldt ook voor de bieslook (een theelepel).

Laat de de makreel uitlekken en doe het visvlees vervolgens in een kommetje. Pluk het visvlees fijn en voeg de mayonaise samen met de blokjes ei toe. Meng het geheel goed door.

Snijd de verse bieslook fijn en voeg vervolgens toe aan de makreelsalade met ei. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout en vul er vervolgens de mini pasteibakjes mee. Garneer de mini vispasteitjes met makreel met wat ei en de verse bieslook en serveer ze bij de brunch, een high tea of bij de borrel.


Tips

Voor deze mini vispasteitjes gebruikte ik de makreel in zonnebloemolie (in blik) van Princes. Deze is lekker smeuïg en is al verdeeld in “flakes”.

Maak deze mini vispasteitjes ook eens met bijvoorbeeld zalm of tonijn uit blik.

Naast deze mini vispasteitjes met makreel en ei maakte ik nog meer lekkere recepten met de vis van Princes. Bekijk al deze recepten hier (klik).


Misschien vind je dit ook lekker

  • Share post

One comment

Comments are closed