mortadella pinsa

Mortadella pinsa met pesto, artisjok en burrata

Pinsa, een Italiaanse brood- of pizzasoort dat je rijkelijk belegd met allerlei lekkere ingrediënten. Deze mortadella pinsa is perfect als bijgerecht of borrelgerecht bij een uitgebreid (tuin)diner met vrienden. Maar, serveer ‘m ook als makkelijke avondmaaltijd, want deze pinsa is super snel klaar!



Mortadella pinsa

Deze mortadella pinsa is een echt Italiaans recept. Pinsa Romana is een pizzasoort of broodsoort dat lekker luchtig is. Deze variant beleg ik lekker royaal met mortadella, een Italiaanse vleeswarensoort. Heerlijk in combinatie met pesto, artisjokharten en burrata.

Snijd de mortadella pinsa in grove stukken voor het serveren. Lekker om te delen op een borrelplank met lekkere anti pasti. Of eet ‘m lekker zelf, als makkelijk avondmaaltijd. Allebei heerlijk!


Italiaanse eettafel

Dit pinsarecept is echt één van mijn favorieten, samen met de pinsa met gorgonzola (klik). Ik vind pinsa heerlijk als aanvullend gerecht op een rijkelijk gevuld, Italiaanse eettafel. Lekker voor de lunch, maar ook voor het diner, in combinatie met andere Italiaanse gerechten. Dit pinsarecept is dus het perfect excuus om eens lekker uit te pakken in de keuken met de lekkerste Italiaanse gerechten. Dus, organiseer een diner, serveer deze heerlijke pinsa en laat je ook inspireren door de onderstaande Italiaanse recepten:

Tomatensalade met mozzarella, citroen en pesto
Heerlijke tomatensalade met mozzarella, citroen en pesto. Een frisse salade boordevol gezonde en verse ingrediënten.
Bekijk het recept
tomatensalade
Pestoboter – kruidenboter met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Pestoboter: een heerlijke kruidenboter met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Je waant je meteen in Italië!
Bekijk het recept
pestoboter
Italiaans brood
Met dit heerlijke en makkelijke broodrecept waan je je in Italië. Italiaans brood zonder kneden en makkelijk rijzen.
Bekijk het recept
italiaans brood zonder kneden
mortadella pinsa

Mortadella pinsa met burrata, pesto en artisjok

Deze mortadella pinsa is perfect als bijgerecht of borrelgerecht bij een uitgebreid diner. Lekker burrata, pesto en artisjok.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
Porties 1 pinsa

Ingrediënten
  

  • 1 pinsabodem
  • 8 plakken mortadella (ongeveer 100 gram)
  • 1 bol burrata
  • 80 gram (verse) pesto
  • tuinkers (naar smaak)
  • 8 artisjokharten (uit een blik of pot)

Instructies
 

  • Bak de pinsabodem af zoals aangegeven op de verpakking.
  • Leg de bodem op een serveerplank of een groot bord. Beleg de pinsabodem met de mortadella. Snijd de artisjokharten in parten en verdeel deze, samen met de pesto en de tuinkers over de mortadella. Breek de burrata open en leg deze op de pinsa. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord 15 minuten, Dinner party, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating