nacho's met vis

Nacho’s met vis uit de oven

Heerlijke nacho’s met vis uit de oven, wie wil dat nu niet? Deze nacho’s met vis zijn makkelijk en snel om te maken. Serveer ze bij de borrel, lekker met wat Mexicaanse sausjes zoals tomatensalsa en/of guacamole of maak er een éénpersoons avondmaaltijd van. Deze nachoschotel uit de oven zit vol mogelijkheden!



Nacho’s met vis uit de oven

Ik ben dol op nacho’s. Lekker als snack bij de borrel, maar voor het avondeten tover je dit recept ook zo om tot een avondmaaltijd. Pas de hoeveelheden aan naar eigen smaak en trek en je avondeten is klaar. Lekker makkelijk!

Deze nachoschotel uit de oven is extra makkelijk, want je kunt hem supersnel bereiden. Als hoofdingrediënt voor de vulling gebruik je vis uit blik. Deze is al gaar en kun je zo uit het blik gebruiken. Om het nog makkelijker te maken, kies je voor vis in tomatensaus. In dit recept kies ik voor makreel in pittige tomatensaus. Die past perfect bij dit Mexicaanse gerecht. Maar, vind jij andere vis in tomatensaus uit blik lekkerder? Dan gebruik je gewoon die!

nacho's met vis

Nacho’s met vis uit de oven

Deze nachoschotel met vis uit de oven is ontzettend lekker en makkelijk om te maken. Lekker bij de borrel of serveer hem als éénpersoons avondmaaltijd.
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 10 min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram tortillachips
  • 125 gram makreel in tomatensaus (andere vis in tomatensaus kan ook)
  • 100 gram geraspte kaas
  • ½ paprika
  • 1 bosui
  • 1 snuf gemalen komijn
  • ingelegde jalapeñospepers (pot) naar smaak

En verder:

  • kleine ovenschaal
  • guacamole, tomatensalsa en/of crème fraîche voor serveren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de paprika en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer ½ cm bij ½ cm groot. Maak ook de bosui schoon en snijd deze in fijne ringen. Gebruik je ingelegde jalapeñospepers voor wat pit? Laat deze goed uitlekken en snijd deze in hele fijne stukjes.
  • Vet een ovenschaal is, van ongeveer 20 bij 20 cm of vergelijkbaar, in met een klein beetje olie. Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de tortillachips. Verdeel hierover een ⅓ van de markeel in tomatensaus, ⅓ van de paprikablokjes en ⅓ van de gesneden bosui. Bestrooi het laagje met een snuf gemalen komijn. Voeg ook naar smaak de fijngesneden jalapeñospeper toe. Dek deze ingrediënten af met een laagje geraspte kaas.Herhaal dit vervolgens nog 2 keer met de overige ingrediënten.
  • Dek de schaal met nacho's met vis af met een laag kaas en zet vervolgens in de voorverwarmde oven. Bak de ovenschaal 5-10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  • Serveer de nacho's met vis direct, als de kaas lekker zacht en gesmolten is. Lekker bij de borrel. Wil je deze nachoschotel serveren als avondmaaltijd? Maak dan een extra grote schaal en gebruik eventueel wat extra makreel met tomatensaus.

Notities

Houd eventueel wat paprikablokjes en fijngesneden bosui over om na het bakken nog over de nacho’s met vis te verdelen als lekkere frisse touch.Kun je geen makreel, of andere vis, in tomatensaus vinden in de supermarkt? Meng dan een beetje tomatenpassata met een vis uit blik naar keuze. Zorg dat de vis net is aangemaakt en het een lekker smeuïg geheel is. Breng eventueel om smaak met wat peper en zout.
Trefwoord Eénpersoons recept
  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating