nacho's met vis

Nacho’s met vis uit de oven

Bij de borrel | 15 minuten (incl. oventijd)



Ingrediënten (1 à 2 pers. nacho’s met vis)

100 gram tortillachips
125 gram makreel (of andere vis) in tomatensaus, blik
100 gram geraspte kaas
½ paprika
1 bosui
een snuf gemalen komijn
ingelegde jalapeñospepers (pot), naar smaak
guacamole en zure room of crème fraîche voor serveren


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de paprika en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer ½ cm bij ½ cm groot. Maak ook de bosui schoon en snijd deze in fijne ringen. Gebruik je ingelegde jalapeñospepers voor wat pit? Laat deze goed uitlekken en snijd deze in hele fijne stukjes.

Vet een ovenschaal is, van ongeveer 20 bij 20 cm of vergelijkbaar, in met een klein beetje olie. Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de tortillachips. Verdeel hierover een ⅓ van de markeel in tomatensaus, ⅓ van de paprikablokjes en ⅓ van de gesneden bosui. Bestrooi het laagje met een snuf gemalen komijn. Voeg ook naar smaak de fijngesneden jalapeñospeper toe. Dek deze ingrediënten af met een laagje geraspte kaas.

Herhaal dit vervolgens nog 2 keer met de overige ingrediënten. Dek de schaal met nacho’s met vis af met een laag kaas en zet vervolgens in de voorverwarmde oven. Bak de ovenschaal 5-10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

Serveer de nacho’s met vis direct, als de kaas lekker zacht en gesmolten is. Lekker bij de borrel. Wil je deze nachoschotel serveren als avondmaaltijd? Maak dan een extra grote schaal en gebruik eventueel wat extra makreel met tomatensaus.


Tips

Houd eventueel wat paprikablokjes en fijngesneden bosui over om na het bakken nog over de nacho’s met vis te verdelen als lekkere frisse touch.

Kun je geen makreel, of andere vis, in tomatensaus vinden in de supermarkt? Meng dan een beetje tomatenpassata met een vis uit blik naar keuze. Zorg dat de vis net is aangemaakt en het een lekker smeuïg geheel is. Breng eventueel om smaak met wat peper en zout.

  • Share post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *