nasitaart

Nasitaart met gehakt, groenten en nasikruiden

Deze hartige taart is ideaal voor de doordeweekse avond: nasitaart. Maak de nasitaart met gehakt, lekker veel groenten en breng vervolgens op smaak met nasikruiden. Ik gebruik het liefst bladerdeeg als basis voor de taart, maar hartige taartdeeg kun je ook gebruiken. Wanneer zet jij deze hartige taart op het menu?


nasitaart

Nasitaart met gehakt, groenten en nasikruiden

Deze hartige taart is ideaal voor de doordeweekse avond: nasitaart. Maak de nasitaart met gehakt, lekker veel groenten en breng vervolgens op smaak met nasikruiden.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pakjes bladerdeeg (laat de plakjes ontdooien)
  • 250 gram gehakt
  • 400 gram wokgroenten
  • 4 eieren
  • 1 zakje nasikruiden

En verder:

  • een springvorm of ovenschaal
  • bakpapier

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het gehakt gaar in een ruime wokpan. Voeg de wokgroenten toe en bak deze mee. Voeg als laatste de nasikruiden toe, samen met 100 ml water. Meng goed door en laat 5 minuten pruttelen. Het vocht moet zo goed als volledig zijn verdampt.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier. Je kunt deze ook goed invetten met boter of olie. Bekleed de vorm met bladerdeeg.
  • Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg het gehaktmengsel hier aan toe en meng goed door. Doe de vulling in de springvorm en bak de nasitaart 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Je kunt de taart zowel warm als koud eten. Eet smakelijk!
Trefwoord 5 ingrediënten, Hartige taart, Makkelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating