omelet met champignons

Omelet met champignons, sojasaus en mirin – uit de oven

Omelet uit de oven, ik houd daar ontzettend van! Het is makkelijk, voedzaam en lekker. Dit recept voor omelet met champignons heeft een Oosters tintje. Ik liet me inspireren door Japanse smaakmakers en eierrecepten uit de Japanse kookboeken uit de boekenkast. Het resultaat: een gezond en voedzaam recept met ei en champignons. Super smaakvol en helemaal vegetarisch.



Omelet met champignons

Ik ben dol op champignons. Het liefst verwerk ik ze in zoveel mogelijk recepten. Voor iedereen die niet zo dol is op champignons als ik, lees eens dit artikel en maak het bijbehorende recept. Want iedereen die niet van champignons houdt, heeft nog nooit écht goed bereide champignons gegeten!

Gebakken champignons met knoflook, peterselie en kappertjes
Gebakken champignons met knoflook, peterselie en kappertjes. Het ideale bijgerecht voor vleeseters, visliefhebbers én vegetariërs!
Bekijk het recept
gebakken champignons

Champignons en ei is een topcombinatie. De smaken vullen elkaar goed aan en beide ingrediënten zijn voedzaam. Champignons zijn een goede vleesvervanger. Dat dit in dit recept geen vlees of vis zit, mis je dan ook helemaal niet. Wat zowel champignons als ei gemeen hebben, is dat ze beide een goede drager zijn voor uitgesproken smaken. Ideaal om met sojasaus, chilivlokken en mirin deze omelet uit de oven op smaak te brengen. Meer dan een handvol ingrediënten heb je niet nodig!


Oosterse omelet

Voor dit recept gebruik ik Oosterse smaakmakers. Sojasaus en mirin worden veel gebruikt in de Japanse keuken om gerechten op smaak te brengen. Naar deze twee smaakmakers gebruik ik nog wat chilivlokken naar smaak en eventueel verse kruiden, zoals peterselie of basilicum. Dit recept heeft niet meer nodig!

Bij deze lekkere omelet met champignons kun je tal van lekkere bijgerechten bedenken. Zo tover je dit recept in een handomdraai om een voedzame maaltijd voor het avondeten. Laat je inspireren door de onderstaande gerechten:

Geplette komkommersalade
Deze geplette komkommersalade is gezond, lekker fris en snel klaar!
Bekijk het recept
geplette komkommersalade
Vegetarische wontons met Sihuan hot & sour chilisaus
Vegetarische wontons zelf maken? Gebruik dit lekkere en makkelijke recept voor Sihuan wontons met hot & sour chilisaus. Heerlijk!
Bekijk het recept
vegetarische wontons
Mossel tempura met dipsaus
Bekijk het recept
mossel tempura
Oosterse rijstsalade met een gemarineerd ei
Oosterse rijstsalade met een gemarineerd ei. Een snel en simpel recept voor een doordeweekse maaltijd. Ook makkelijk om restjes rijst op te maken.
Bekijk het recept
oosterse rijstsalade met een gemarineerd ei
omelet met champignons

Omelet met champignons, sojasaus en mirin

Omelet met champignons, sojasaus en mirin. Een heerlijk eiergerecht uit de oven met een Oosters tintje. Het ideale bij- of lunchgerecht!
Voorbereidingstijd 10 min
Oventijd 20 min
Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Japans, Oosters
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel mirin
  • chilivlokken (naar smaak)
  • 150 gram champignons

En verder

  • ovenschaal van ongeveer 18 x 18 cm of vergelijkbaar

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de onderkant van de champignons. Halveer de hele grote champignons, maar laat de rest heel. Bak de champignons 4 minuten op hoog vuur aan in een pan met wat vetstof.
  • Klopt het ei los met een eetlepel water, de sojasaus, de mirin. Voeg chilivlokken naar smaak toe en meng goed door.
  • Vet de bakvorm goed in of bekleed met een bakpapiertje. Schenk het eimengsel in de vorm en leg de champignons naast elkaar in het ei. Bak de omelet met champignons 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer direct. Maar, deze omelet met champignons is afgekoeld ook heerlijk!

Notities

Heb je geen mirin? Gebruik dan 1 theelepel witte balsamicoazijn en 1 theelepel suiker. 
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Ovenrecept, Snel
  • Share post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating