opgeklopte feta dip met gepofte cherrytomaten

Opgeklopte feta dip met gepofte tomaatjes

Opgeklopte feta, ken jij het al? Deze heerlijke luchtige fete dip is ontzettend smakelijk en ideaal voor bij de borrel. Met dit makkelijke recept eet je feta net even op een andere manier dan anders. En makkelijk om te dippen dus! De ietwat zoete, gepofte tomaatjes maken het helemaal af!



Opgeklopte feta dip

Opgeklopte feta, heel wat anders dan gewone blokjes feta door de salade. Door de feta op te kloppen in een keukenmachine of in een staafmixermolentje ontstaat een luchtige en smeuïge dip. Ideaal voor bij de borrel! De feta dip is lekker zacht van smaak. Ook lekker om te combineren met andere smaakmakers. Ik kies er in dit recept voor om cherrytomaten te poffen in de oven. Hierdoor worden ze zacht en zoet van smaak. Probeer het eens! Ook lekker zijn bijvoorbeeld wat geroosterde noten of olijven als topping voor de opgeklopte feta.


Gepofte cherrytomaten

Zoals hierboven al genoemd: ik vul deze opgeklopte feta dip aan met lekker wat gepofte cherrytomaatjes. Ook deze bereidingswijze is niet moeilijk, maar geeft de dip net even wat speciaals! Maak de cherrytomaatjes aan met wat olijfolie en zout en peper. Ik gebruik ook nog een theelepel azijn als frisse tegenhanger. De azijn maakt het niet zuur, in tegendeel! De azijn maakt het fris en door de warmte verandert de zure smaak in lekker zoet. Mmm!


Dips voor bij de borrel

Zin in meer dips voor bij de borrel? Wat dacht je van Auberginehummus met granaatappel, verse peterselie en gekookt ei of Basilicum dipsaus?

Benieuwd naar andere borrelrecepten? Probeer ook deze recepten eens: Bruschetta met paprika en mozzarella, Pigs in a blanket – Amerikaanse worstenbroodjes of Kaasvlinders met spinazie en ricotta.

opgeklopte feta dip met gepofte cherrytomaten

Opgeklopte feta dip met gepofte cherrytomaten

Opgeklopte feta dip met gepofte cherrytomaten, heb jij dit al eens gegeten? Een lekkere smeuïge dip voor bij de borrel. Lekker om toastjes of brood in te dippen.
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 20 min
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands, Oosters
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

Voor de opgeklopte feta:

  • 100 gram roomkaas
  • 200 gram feta
  • 50 ml slagroom (optioneel)

Voor de gepofte cherrytomaten:

  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel azijn
  • peper en zout

Voor erbij:

  • toastjes en brood om mee te dippen

En verder:

  • keukenmachine of staafmixer met molentje

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de cherrytomaten met de olijfolie en azijn en breng op smaak met peper en zout. Pof de cherrytomaten 20 minuten in de voorverwarmde oven. De tomaatje zijn klaar als het velletje open begint te barsten.
  • Verbrokkel de feta en de roomkaas in de keukenmachine. Voeg de honing toe en mix in ongeveer 5 minuten tot een gladde en luchtige feta dip. Gaat het mixen lastig? Dan kun je een scheutje room toevoegen.
  • Doe de opgeklopte feta dip in een serveerschaal. Verdeel de gepofte cherrytomaten hierop en laat eventueel nog wat extra honing druppelen over de dip. Serveer met brood en toastje. Eet smakelijk!

Notities

Bewaar de dip in de koelkast.
Trefwoord Makkelijk, Opgeklopte feta, Picknick, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating