pad see ew Thaise noedels

Pad see ew – Thaise noedels met bimi en paprika (mild van smaak)

Pad see ew, ken jij dit Thaise gerecht al? Pad see ew is een noedelgerecht met een milde smaak. Heerlijk met lekker veel groenten. Omdat dit recept zoveel groenten bevat, voeg ik geen vlees toe. Dit recept is dus lekker vegetarisch en gezond!



Pad see ew

Ken jij pad see ew al? Pad see ew is een noedelsgerecht dat veel wordt gegeten in Thailand. Deze Thaise noedels worden bereid in een hete wok. Veel gebruikte ingrediënten zijn: rijstnoedels en Chinese broccoli. In dit recept gebruik ik ook rijstnoedels en bimi (omdat dit beter verkrijgbaar is in Nederland). Naast deze ingrediënten gebruik ik paprika, ui en losgeklopt ei. Ik houd het gerecht lekker vegetarisch, zonder vlees.


Thaise noedels met een milde smaak

Traditioneel komen er in pad see ew geen pittige smaken voor. Deze Thaise noedels zijn dus mild van smaak. Vind jij een beetje pit (net als ik) wel lekker? Voeg gerust een rood pepertje toe naar smaak. Ik kies ervoor om een rode peper heel fijn te snijden en op het laatst over het gerecht te strooien. Zo behoudt de rode peper ook de frisheid in z’n smaak en blijven de noedels zelf mild.


Zelfgemaakte woksaus

Voor dit recept maak je zelf een woksaus. Dit helemaal niet moeilijk, want je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Ook makkelijk: al deze ingrediënten kun je gewoon vinden in de supermarkt! Voor dit Thaise noedelrecept meng je simpelweg de oestersaus, sojasaus, vissaus en de sesamolie door elkaar. Leng het geheel aan met wat water. Dit helpt om alles nog even goed in te laten koken zodat alle smaken goed tot elkaar komen en goed kunnen worden opgenomen door de rijstnoedels. Een heerlijk snel en gezond noedelgerecht voor elke dag. Dit recept moet je geproefd hebben!


Thaise recepten

Zin in meer Thaise recepten? Probeer ook eens een deze Thaise wortelsalade met gember en limoen (video), Springroll salade met zalm of deze lekkere Wortelsoep met limoen en koriander. Mmm!

Of liever gewoon een lekker recept voor noedels. Wat dacht je van deze Noedelsalade met kip, mango en spinazie of Vegetarische pindasoep met geroosterde kikkererwten en rijstnoedels?

pad see ew Thaise noedels

Pad see ew – Thaise noedels

Pad see ew, heerlijke Thaise noedels met bimi en paprika. De woksaus is mild, maar rijk van smaak. Een makkelijk en gezond recept zonder vlees (vegetarisch).
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 225 gram (brede) rijstnoedels
  • 3 paprika's
  • 1 (grote) ui
  • 3 tenen knoflook
  • 200 gram bimi
  • 3 eieren

Voor de woksaus:

  • 100 ml sojasaus
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel honing

Voor erbij:

  • bosui, fijngesneden
  • rode peper, fijngesneden
  • cashewnoten of pinda's, grof gehakt
  • limoen

Instructies
 

  • Maak de ui, de paprika en de bimi schoon. Snijd de ui en de paprika in lange, dunne repen. Halveer de bimi in de lengte, snijd eventueel in drieën als ze erg dik zijn. Optioneel: je kunt de bimi ook halveren in de breedte voor wat kortere stukjes bimi.
    Snipper de knoflook fijn.
  • Verwarm een grote wokpan met wat vetstof. Bak hierin de ui 3 minuten aan. Fruit hierna de knoflook in dezelfde pan. Voeg vervolgens de reepjes paprika en de bimi toe. Bak 5 minuten met de deksel op de pan, op middelhoog vuur.
  • Klop intussen de eieren los. Meng alle ingrediënten voor de woksaus in een aparte kom. Wel de rijstnoedels (of bereid ze volgens aanwijzingen op de verpakking). Kook of wel de rijstnoedels 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven.
  • Schuif de groenten naar één kant van de wokpan en laat de losgeklopte eieren aan de andere kant in de pan lopen. Laat rustig bakken en roer het ei na een paar minuten los. Zo krijg je grove stukjes omelet in de pad see ew. Meng alles door.
  • Giet de rijstnoedels af en voeg aan de wokpan toe, samen met de woksaus. Meng het geheel goed door en breng aan de kook. Laat de pad see ew nog 4 minuten rustig koken onwijl roeren.
  • Serveer de pad see ew direct, eventueel met wat fijngesneden bosui en gehakte cashewnoten. Eet smakelijk!
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Noedels, Pad see ew, Snel

2 reacties op “Pad see ew – Thaise noedels met bimi en paprika (mild van smaak)”

  1. 5 sterren
    Heerlijk en wat een smaakbeleving.
    Heb er ook nog koriander en rode peper als topping bij gegeten.
    Was weer net of ik in Thailand aan het eten was.
    Top gerecht!! Dank je voor het recept!

  2. Stephan Reijman

    5 sterren
    Superheerlijk,met rode peper nog lekkerder als je van pittig houdt en heb het vandaag met garnalen erbij gegeten maar eigenlijk overbodig.
    Komkommer op zuur en emping maken het af.
    Één van mijn favoriete gerecht allertijden.
    Dank je voor het recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating