pasta al ragu

Pasta al ragu

Hoofdgerecht, vlees • 4 uur


Ingrediënten (4 pers.)

700 gram schouderkarbonade, met bot
1 grote ui
3 tenen knoflook
400 gram tomatenblokjes (blik)
500 ml (vlees)bouillon
3 gedroogde laurierblaadjes
200 gram cherrytomaatjes
verse basilicum
Parmezaanse kaas
400 gram pasta
peper en zout

 

Bereidingswijze

Snijd de schouderkarbonades in tweeën of drieën. Zet een stoofpan op het vuur met een beetje boter of olie. Laat de pan goed warm worden en schroei het vlees dicht in de pan. Doe dit in delen, zodat de temperatuur van de pan niet te veel daalt. Daarnaast kan het vlees niet goed bakken als de pan te vol zit.

Haal het vlees uit de pan en zet apart tot gebruik.  Snipper de ui grof en snijd de knoflook in plakjes. Fruit deze aan in de stoofpan in het vet van het vlees.

Doe het vlees terug in de pan. Voeg de bouillon, de tomatenblokjes en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat met de deksel op de pan minimaal drie uur zachtjes sudderen.

Haal na het sudderen het vlees uit de pan en ontdoe van het bot. Doe het vlees terug in de saus en pluk ietwat fijn. Breng de saus opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat nog even sudderen. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe aan de saus. Kook intussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Scheur de verse blaadjes basilicum in kleinere stukjes. Schaaf grove ‘flakes’ van de Parmezaanse kaas. Serveer de pasta en de ragu apart. Verdeel de basilicum en de Parmezaanse kaas over de pasta al ragu.

 

Tips

Een deel van de bouillon kun je vervangen door rode wijn. De rode wijn die je gebruikt in de saus is ook de wijn die je drinkt bij de pasta al ragu.

Het vlees stoven met bot geeft extra smaak.

Ik serveer de ragu met penne. Een andere geschikte pasta is bijvoorbeeld tagliatelle.

Sauzen zoals deze zijn zeer geschikt om in te vriezen. Maak dus een lekkere grote portie en geniet later opnieuw van deze heerlijke Italiaanse klassieker.

Zonder de kaas is dit gerecht volledig lactosevrij.

 

6 reacties op “Pasta al ragu”

  1. Pingback: Makkelijke rendang - StudioKOOK

  2. Pingback: 10 heerlijke herfstrecepten - StudioKOOK

  3. Pingback: Kooktips #1: zo houd je Parmezaanse kaas langer vers - StudioKOOK

  4. Pingback: Koken met restjes: pita panini met pulled beef - StudioKOOK

  5. Pingback: Runderstoofpot met pompoen en Westmalle - StudioKOOK

  6. Pingback: Romige pappardelle met stoofvlees en champignons - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *