pasta met gorgonzolasaus

Pasta met gorgonzolasaus, champignons en spinazie

Deze pasta met gorgonzolasaus, champignons en spinazie moet je geproefd hebben. Een lekker pastarecept met een romige saus op smaak gemaakt met zachte gorgonzolakaas. Vul de pasta verder met rode ui, champignons en verse bladspinazie. Lekker voor elke dag!



Pasta met gorgonzolasaus

Ik ben dol op gorgonzola en verwerk dit dan ook al te graag in lekkere recepten. Bijvoorbeeld deze paddenstoelenrisotto met rauwe ham en gorgonzola, hasta la pasta met boursin, champignons, gorgonzola en spekjes of gevulde champignons uit de oven met gorgonzola. Dit keer maak ik met gorgonzola een lekkere, romige pastasaus. Hiervoor gebruik ik room, het liefst kookroom. Wanneer je de groenten heb gebakken in de pan, voeg je de room toe, verwarm je deze en laat je de gorgonzola smelten in de saus. Echt zo ontzettend lekker! Meng met gekookte pasta en je makkelijke maaltijd is klaar.

pasta met gorgonzolasaus

Pasta met gorgonzolasaus

Een lekker pastarecept met een romige saus op smaak gemaakt met zachte gorgonzolakaas. Vul de pasta verder met rode ui, champignons en verse bladspinazie.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram pasta
  • 250 ml kookroom
  • 200 gram bladspinazie (gewassen en fijngesneden)
  • 250 gram champignons (in plakjes gesneden)
  • 150 gram gorgonzola
  • 1 rode ui (in ringen)
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot verder gebruik.
  • Bak de rode ui 3 minuten. Voeg vervolgens de plakjes champignons toe en bak deze helemaal gaar. Doe de spinazie bij de groenten en laat deze slinken.
  • Schenk de room in de pan en verwarm deze mee. Voeg vervolgens de gorgonzola in stukjes toe aan de saus en laat deze rustig smelten. Breng de saus op smaak met peper en zout, voeg de pasta toe en meng goed door. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating