pestoboter

Pestoboter – kruidenboter met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Dol op pesto en op kruidenboter? Dan is dit recept iets voor jou! Dit recept voor pestoboter combineert het beste van twee werelden. Deze kruidenboter met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten is zo ontzettend smaakvol, dit moet je geproefd hebben!



Pestoboter

Al bij het typen, loopt het water me in de mond. Voor dit recept gebruikte ik de smaakvolle ingrediënten van zelfgemaakte pesto om te verwerken in een lekkere kruidenboter. Alle ingrediënten komen goed tot hun recept. De basilicum is lekker kruidig en fris. De Parmezaanse kaas maakt de pestoboter lekker hartig. De pijnboompitten, eventueel even kort geroosterd in een droge koekenpan, geven het geheel lekker wat crunch. Heerlijk!

Deze pestoboter is lekker op een stokbroodje of een toastje, maar je kunt er ook mee koken. Maak er bijvoorbeeld een lekker borrelbrood uit de oven mee of vul een stukje vlees met deze lekkere, Italiaanse boter.

Tip: maak meteen grote portie van dit recept. Kruidenboter kun je goed bewaren in de vriezer. Zo heb je altijd zelfgemaakte kruidenboter in huis!


Kruidenboter uit de vriezer

Wist je dat je boter makkelijk kunt bewaren in de vriezer? Uit dit recept, met deze hoeveelheden, haal ik vier kleine rolletjes kruidenboter. Ideaal, want zo heb je altijd zelfgemaakte kruidenboter in huis. Door kruidenboter in te vriezen kun je het maanden langer bewaren. Maak vooraf porties zodat je de juiste hoeveelheid kunt laten ontdooien. Zo verspil je niets!

Meer lezen over deze onmisbare kooktip, klik hier.

pestoboter

Pestoboter – kruidenboter met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Pestoboter: een heerlijke kruidenboter met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Je waant je meteen in Italië!
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 250 gram kruidenboter

Ingrediënten
  

  • 250 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 plant basilicum
  • 50 gram pijnboompitten

Instructies
 

  • Haal de blaadjes basilicum van het plantje. Om het makkelijk te kunnen snijden, kun je aan paar blaadjes op elkaar leggen en hier een rolletje van maken. Snijd het rolletje vervolgens fijn. Je houdt dunne reepjes basilicum over.
  • Snijd alle basilicum fijn en voeg dit toe aan de roomboter op kamertemperatuur.
  • Rasp de Parmezaanse kaas zo fijn mogelijk. Voeg dit ook toe aan de roomboter.
  • Rooster eventueel de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Let goed op, want pijnboompitten kunnen snel verbranden. Laat de pijnboompitten goed afkoelen voor je ze verder verwerkt. Deze stap is optioneel.
  • Voeg de pijnboompitten ook toe aan de roomboter. Meng de roomboter en alle andere ingrediënten goed door elkaar. Je pestoboter is klaar. Serveer direct, bewaar in de koelkast of vries in.
Trefwoord Kruidenboter, Makkelijk, Pestoboter, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating