pinchos met tonijnsalade en paprika

Pinchos met tonijnsalade en paprika

Bij de borrel | 10 minuten


Ingrediënten (16 pinchos met tonijnsalade)

2 sneetjes brood
ongeveer 145 gram tonijn in blik
2 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt of crème fraîche
1 el citroensap
½ rode paprika
16 olijven
peper en zout
16 kleine prikkertjes

Bereidingswijze

Rooster de sneetjes brood in het grilltoestel of tosti-ijzer. Op zoek naar een andere manier om brood te roosteren? Scroll dan even door naar de tips.

Laat intussen de tonijn goed uitlekken en meng deze met de mayonaise, de Griekse yoghurt of crème fraîche en het citroensap. Breng hierna eventueel op smaak met peper en zout.

Was de paprika en snijd deze in kleine, dunne reepjes. Prik de olijven alvast op de kleine prikkertjes.

Snijd de geroosterde sneetjes brood in 8 kleine driehoekjes. De korstjes kun je er naar smaak afsnijden, maar dit hoeft niet. Bestrijk het geroosterde brood met de tonijnsalade en beleg vervolgens met de reepjes paprika. Prik als laatst de olijven in de pinchos met tonijnsalade en paprika.

Tips

Brood roosteren kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is uiteraard een broodrooster, grillapparaat of tosti-ijzer. Heb je deze niet tot je beschikking, dan kun je voor één van de volgende manieren kiezen:

  • Roosteren in de oven. Zet de grillstand van de oven aan en leg de sneetjes brood op het rooster. Plaats het rooster hoog in de oven en rooster de sneetjes brood vervolgens ongeveer 3 minuten per kant.
  • Roosteren in de koekenpan. Leg de sneetjes brood in een koekenpan. Je hoeft de pan niet eerst in te vetten. Verwarm de pan en rooster de sneetjes brood zo tot de krokant en goudbruin zien.

Pinchos worden traditioneel gegeten in Spanje, aan de bar, bij de borrel. Serveer deze pinchos met tonijnsalade en paprika daarom samen met bijvoorbeeld wraprolletjes met roomkaas en Serranoham en deze gevulde eieren met olijf en ansjovis.

  • Share post

One comment

Comments are closed