pindakaascake met cheesecaketopping

Pindakaascake met cheesecaketopping

Ben jij dol op pindakaas en dol op (cheese)cake? Dan is deze pindakaascake echt iets voor jouw! Verwerk er gedroogd fruit, zoals dadels, en een snuf kaneel in en winterse cake is gegarandeerd een succes. Om het geheel iets frisser te maken, maak je het af met een lekkere cheesecaketopping. Wanneer bak jij deze pindakaascake?



Pindakaascake

Voor dit lekkere cakerecept gebruik ik pindakaas als smaakmaker. De pindakaas geeft de cake een volle en romige smaak. Samen met de gedroogde dadels en de kaneel is dit echt een topcombinatie.


Cheesecaketopping

Om het geheel af te maken, vind ik het lekker om nog een lekkere cheesetopping toe te voegen. Deze verdeel je over het beslag nadat je dit in de cakevorm hebt gedaan. Verdeel de topping goed zodat overal lekker wat van deze cheesecaketopping zit. Maak eventueel een mooie swirl door met een lepel draaiende beweging te maken en de het cheesecakemengsel subtiel te mengen met het beslag. Dit zorgt voor een speels effect.

pindakaascake met cheesecaketopping

Pindakaascake met cheesecaketopping

Deze pindakaascake met cheesecake topping is gegarandeerd een succes. Lekker romig van smaak, gecombineerd met zoete dadels en een snuf kaneel. Lekker!
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 1 uur
Gang Gebak, Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 handvol gedroogd fruit (zoals dadels of rozijnen)
  • 200 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eieren

Voor de cheesecaketopping:

  • 200 gram monchou
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem

En verder:

  • cakevorm
  • bakpapier
  • elektrische mixer met gardes (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe het gedroogd fruit in een kommetje en overgiet met warm water en laat minimaal 10 minuten wellen. Giet hierna af en dep droog.
  • Klop de boter luchtig met de suiker en voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Voeg hierna de bloem, bakpoeder en kaneel toe
  • Snijd het gedroogd fruit kleiner, indien nodig (bijvoorbeeld bij dadels. Bij rozijnen hoeft dit niet). Voeg toe aan het beslag samen met de pindakaas. Meng dit nog even goed door met de mixer.
  • Vet de cakevorm in en bedek met bakpapier. Doe het cakebeslag in de bakvorm.
  • Meng alle ingrediënten voor de cheesecaketopping met elkaar. Verdeel dit mengsel over de cake.
  • Bak de pindakaascake 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hierna afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Trefwoord Bakken, Makkelijk, Zoet bakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating